Share Button

Petrolul avea nevoie de victorie împotriva Chiajnei, pentru a trece pe locul 2.

Florea a dat un prim semnal ”lupilor galbeni” că ilfovenii au venit să ia puncte la Ploiești, dar Pecanha a avut o intervenție salvatoare la șutul său din secunda 30. Prahovenii au deschis scorul în minutul5, prin Astafei, care a profitat de gafele din defensiva Concordiei.

Peste numai 5 minute, Tamuz putea dubla avantajul gazdelor, dar Râmniceanu a respins cu piciorul șutul său de la 11 metri. Și, cum în fotbal ocaziile se răzbună, Dina a egalat, cun un șut de la 16 metri, în stânga lui Pecanha (15).

Gluma s-a îngroșat pentru Petrolul. Florea a făcut 2-1 pentru oaspeți, după ce a transformat un penalty, acordat pentru faultul lui Pacanha asupra sa (25). Filip a ratat egalarea, cu un șut din interiorul careului (28), iar Purece (38) și Pena (44) au ratat ocazia să ducă scorul la un incredibil 1-3.

În ultimul minut al primei reprize, Tamuz a ratat o ocazie uriașă, șutul său la colțul scurt, pe jos, fiind respins cu o mână de Râmniceanu (45). Astafei a ratat ultima șansă a primei reprize, reluarea sa pe spate fiind reținută de Râmniceanu.

În repriza secundă, Teixeira a restabilit egalitatea, după ce l-a depășit pe Lovin și a înscris la colțul scurt (61). Peste două minute, mijlocașul își putea duce echipa în avantaj, dar șutul său, din interiorul careului, a fost respins de Râmniceanu în corner.

Albin a ratat și el ocazia de 3-2, după ce a executat un voleu din interiorul careului peste transversală (74). Teixeira a fost din nou aproape de gol, dar Râmniceanu a respins lovitura liberă periculoasă executată de acesta (82).

Ultima ocazia a partidei i-a aparținut Concordiei, Penacha evitând înfrângerea gazdelor, după ce a respins, printr-un plonjon spectaculos, șutul lui Pecanha (84).

S-a terminat 2-2. Petrolul ratează ocazia să urce pe locul 2 și ocupă poziția a treia, cu 33 de puncte, la 10 în spatele Stelei, în timp ce Concordia rămâne pe loc retrogradabil, 14, cu 17 puncte, la un singur punct în spatele ultimei echipe de deasupra zonei retrogradării, Pandurii Târgu Jiu.

Caseta tehnică

Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna 2-2
Marcatori: Astafei (5), Teixeira (61) / Dina (15), Florea (25)

Petrolul Ploieşti: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Beţa (Peteleu ’60) – Filip, De Lucas (Mustivar ’90+3) – Pastorini (Albin ’46), Teixeira, Astafei – Tamuz. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Concordia Chiajna: Râmniceanu – Diulgherov, Dragarski, Martins, Al. Stan – Lovin – Purece (Serediuc ’46), Boldrin, Florea (Roşu ’66) – Pena, Dina. Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Satli ’33, ’84 Beţa ’53, Astafei ’56, Albin ’88 / Boldrin ’37, Martins ’45, Al. Stan ’73, Râmniceanu ’90+4.

Cartonaş roşu: Satli ’84.

Arbitri: Cătălin Popa (central) – Iulian Radu, Vlad Bârleanu (asistenţi) – Grigore Botescu (rezervă).

Observatori: Marian Salomir, Marian Ivan.

sursa:sportnews.ro

Lasa un comentariu