Share Button

Ora de istorie din viaţa mea!!!

Mi s-a îndeplinit un VIS! Orice voi scrie în rândurile următoare n-are nicio valoare cu privire la ceea ce mi s-a intamplat. Mai exact, surpriza de care am avut parte în urma cu 2 luni este imposibil de descris în cuvinte şi mai preţioasă decât orice diamant de pe acest pământ.

În cursul zilei de 3 decembrie am primit un mail care m-a şocat la propriu şi, în acelaşi timp, m-a făcut să mă simt cel mai onorat om de pe Terra. Ca să vă descriu sentimentul e ca şi cum aş fi primit premiul pentru  cel mai bun rol secundar dintr-un film de Oscar, de la Hollywood!!!

În mailul oficial, trimis de catre departamentul de marketing al echipei mele favorite, FC PETROLUL, mi se lansa invitaţia, UNICĂ ÎN VIAŢA UNUI PETROLIST, de a face parte dintr-un film documentar de scurt metraj ce va avea ca subiect principal “ISTORIA DE LEGENDĂ A ECHIPEI FC PETROLUL PLOIEŞTI”.

Ce poate fi mai frumos pe această lume pentru tine, ca suporter, decât să beneficiezi de această ocazie unică în viaţă ca numele şi imaginea ta să fie asociate cu istoria echipei pe care o iubeşti şi cu jucatori de legendă, precum Mircea Dridea?

Astfel, a doua zi, pe 4 decembrie, la ora 11.00, mă aflam deja în curtea templului nostru, purtând numele inegalabilului ILIE OANĂ. Sincer să vă spun, nici nu mai ştiu cum am ajuns până acolo, tot drumul – de acasă şi până în templu, fiind o continuă stare de emoţie şi hipnoză. După câteva minute de aşteptare în parcarea din faţa templului şi-a făcut apariţia, pentru a mă întâmpina, administratorul templului nostru, Constantin Arsene, cunoscut nouă, petroliştilor, sub numele de “nea Titel”. Un om cum rar mi-a fost dat să văd în viaţa mea, de o modestie rară, un petrolist adevărat care respiră  “galben-albastru” şi mănâncă fotbal – şi (numai) Petrolul – pe pâine, în fiecare zi din viaţa sa.

M-a invitat în biroul lui, pentru a pune la punct ultimele detalii cu privire la ce urma să ni se întample. Spun “să ni se intample” deoarece am avut marea onoare ca, pe lângă simbolul Petrolului, Mircea Dridea, să fiu alături, la cadre, şi de acest mare petrolist, pe care îl avem, în persoana lui “nea Titel”.

Timp de un ceas a avut grijă să mă simt ca acasă (nu că nu ar fi a doua casă, atat pentru mine, cât şi pentru voi, templul Ilie Oana!), povestindu-mi lucruri minunate din viaţa lui şi vrând parcă să mă introducă în tema documentarului “Istoria FC Petrolul”. Mi-a arătat  o parte din propria colecţie, inestimabilă, cu documente, poze şi programe de meci ale Petrolului.

În jurul orei 12.30 ne-am îndreptat către tunelul prin care îşi fac apariţia, de fiecare dată, jucătorii noştri, atunci când, în Ploieşti, este sărbătoare, Petrolul jucând acasă. Din ce ma apropiam mai mult de gazon, cu atât inima îmi bătea mai tare şi mi s-a confirmat, de data aceasta şi LIVE, că senzaţia este unică atunci cand intri în templu şi  nu ai nicio scuză, ca jucator, “să nu pui osul” pe teren ! Acolo undeva în dreapta tribunei întâi, aproape de colţul terenului, personajul principal al filmului, monstrul sacru al Petrolului, Mircea Dridea, îşi juca deja cu succes rolul din documentarul ce va sta ca document, de azi încolo, în istoria Petrolului.

Preţ de câteva minute am stat şi am privit, cu o mare onoare şi o mândrie de nedescris, totodată, cum acest “de Niro” al fotbalului românesc  îşi face meseria, indiferent de domeniul în care este angrenat. Apoi, terminând interviul, s-a îndreptat către mine şi am făcut cunostinţă cu simbolul Petrolului. Mi-a strâns mâna şi m-a felicitat pentru ocazia unică de a face parte, alături de dânsul şi de alţi monştrii sacri ai fotbalului ploieştean, din acest proiect.

A fost momentul culminant al acelei zile de vis, senzaţia neputând să vi-o descriu în cuvinte. Tot ce va pot mărturisi este că  atât de tare am intrat în transă, încât nici măcar un autograf n-am fost în stare să-i cer ! Ce să mai zic să facem o poză! M-am trezit din starea aceea doar la chemarea echipei de filmare, care îmi spunea că trebuie să mă pregătesc să intru în “scenă”.

Vă închipuiţi astfel ce emoţii aveam: să intru “în scenă” tocmai după “de Niro” al fotbalului ploieştean ! Sincer, vă spun că, oricât de multe idei, venite din suflet pentru Petrolul, aş fi avut, în momentul acela le uitasem de tot !

Mulţumesc, pe această cale, echipei de filmare de la Prahova TV, care a fost într-adevăr una de profesionişti, pentru că a înţeles prin ce emotii treceam, dupa întâlnirea şi strângerea de mâini cu Mircea Dridea, şi  nu în ultimul rând – că mă aflam la prima experienţă din viaţa mea având o cameră de luat vederi în faţa mea.

Despre “rolul meu secundar” nu cred ca e cazul să vă vorbesc, mai ales că a venit după titanul Mircea Dridea ! Ceea ce a ieşit, totuşi, o să vă las pe voi să vedeţi (aici pe site, pe blogul meu www.floriantudorache.blogspot.ro, dar mai ales pe “marile ecrane” de pe Ilie Oană.

Multumesc Petrolule pentru cea mai speciala zi din viata mea!!

04 Decembrie 2012

Cu stima si consideratie,

Florian Tudorache 

 

Un raspuns pt “UN VIS DEVENIT REALITATE! PETROLUL PARTE DIN MINE!! (articol publicat pe blogul floriantudorache.blogspot.ro, din 21 februarie 2013)”

  1. […] L-am ascultat pe Mircea Dridea vorbind despre echipa căreia i-a dedicat 35 dintre cei aproape 76 de ani de viaţă ai săi, apoi pe Florian Tudorache, alias Romario din Ploieşti, şi pe Titel Arsene. Cel de-al doilea – cu emoţia şi încordarea unuia pentru care Petrolul este tot ceea ce există pe lume, chiar dacă nu a prins momentele de graţie ale clubului favorit, iar ultimul – cu degajarea, liniştea şi maturitatea pe care ţi le dau o anumită vârstă şi statutul de martor ocular al episoadele glorioase din existenţa trupei favorite. Abia aştept sa revăd filmul pe tabelele gigantice de la “Ilie Oană”, pe fondul imnului la auzul căruia mi se furnică pielea. Domnul Dridea şi Titel reprezintă trecutul şi prezentul, Romario – prezentul şi viitorul. Cu ei, cu alte mii şi mii de simpatizanţi, Petrolul va trăi pentru totdeauna, înconjurat de o dragoste imensă şi sinceră, cu preţuire şi mândrie. Mândria de a fi petrolist, de a fi suporterul unui club de renume din fotbalul autohton, ale cărui performanţe s-au clădit cu cinste şi profesionalism, ci nu au fost cadouri ale cuiva. Sincere felicitări, tuturor protagoniştilor peliculei şi, nu în ultimul rînd, realizatorilor acesteia! https://www.ploiestiulpatrianoastra.com/un-vis-devenit-realitate-petrolul-parte-din-mine-articol-pub… […]

Lasa un comentariu