Share Button

Petrolul s-a întors fără vreun punct din deplasarea de la Ovidiu, pierzând la limită, 0-1, confruntarea cu FC Viitorul. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Răzvan Marin (55).

Evoluând pentru prima dată pe micuţa arena de la Ovidiu, Petrolul s-a aflat sub presiune încă de la începutul confuntării cu puştii Viitorului. Gazdele au preluat iniţiativa din start, au construit mai mult, dar s-au lovit de o defensivă ploieşteană bine organizată, aşa încât Pecanha n-a avut mari emoţii, doar R. Marin (14) ameninţând poarta cu un şut expediat din afara careului.

După jumătatea reprizei, “lupii” au început să-şi arate colţii şi în ofensivă, iar Ropotan (32) a ratat prima ocazie importantă a partidei, reluând cu capul, de la 8-9 metri, peste transversală, după o serie de cornere consecutive a petroliştilor.

Până în pauză, Nicoliţă (43) a trimis, periculos, pe lângă bară, iar Aganovic (45+3) a şutat peste, dar, una peste alta, primele 45 de minute au propus mai degrabă un joc de uzură, ambele echipe pierzând, relative repede, şi câte un titular din ofensivă, Tănase (Viitorul) şi Moussa (Petrolul) fiind nevoiţi să părăsească terenul din cauza accidentărilor.

Echipa lui Hagi a început sus şi repriza a doua, asediind buturile ploieştene, iar reduta “galben-albaştrilor” n-a rezistat decât până în minutul 55, atunci când Răzvan Marin a propulsat balonul sub transversală, dintr-o lovitură liberă executată de la 25 de metri. Petrolul a căutat replica, şi Tamuz (61) a fost aproape de egalare, trimiţând, de la 16 mtri, un pic alături. Şase minute mai târziu, tot el a mai ratat o ocazie uriaşă, atunci când, rămas singur cu Râmniceanu, a şutat în blocajul portarului advers (67)!

Ocazii mari a avut şi Viitorul, prin Mitrea (76), cel care a trimis în transversală, tot după o lovitură liberă, şi Achim (85), dar echipei lui Hagi i-a fost suficient golul marcat în minutul 55, pentru a obţine încă trei puncte, cu care trece în fruntea ierarhiei Ligii I. Petrolul, în schimb, rămâne pe ultima poziţie, iar în etapa următoare va primi replica lui ACS Poli Timişoara (luni, ora 21.00).

FC Viitorul Constanţa – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)
Marcatori: R. Marin (55).

FC Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Hodorogea, Mitrea, Boli – Vl. Achim, Filip, Aganovic (76 Chiţu) – I. Hagi (cpt) (71 Nedelcu), Tănase (11 R. Marin), Nicoliţă. Antrenor: Gheorghe Hagi.

FC Petrolul: Pecanha – Peteleu, Bucşa, Genev, Faug-Porret –Ropotan – Farina (81 Velasco), Marinescu (cpt), Zoubir, Varga (53 Nepomuceno) – Moussa (24 Tamuz). Antrenor: Eusebiu Tudor.

Cartonase galbene: Benzar, I. Hagi/Tamuz, Varga, Bucşa, Ropotan, Peteleu

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – Miclos Nagy (Cluj-Napoca) şi Octavian Şovre (Oradea).

Arbitru de rezervă: Andrei Sorin Antonie (Bucureşti).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) şi Imilian Şerbănică (Bucureşti).

sursa text&foto:fcpetrolul.ro

Lasa un comentariu