Stadionul Ilie Oana a fost construit in perioada anilor 1934-1937, de catre municipalitatea Ploiesti. Acesta avea pe atunci o capacitate de 22.000 de locuri, dintre care 5.500 de locuri in picioare. Edificiul sportiv cuprindea pe atunci: o tribuna din beton armat cu o capacitate de 5000 de locuri, si o tribuna din lemn pentru cca 3500 de persoane. Treptat s-au construit actuala tribună a II-a cu sectoarele I si III, sectoarele I si III la tribuna I si peluzele I si II cu o capacitate de circa 3.500 de locuri fiecare.
In decembrie 2009 s-au început lucrarile de demolare a stadionului, cu exceptia tribunei 0. Dupa finalizarea demolarilor, s-a construit un stadion de 15.097 de locuri.
Stadionul este dotat cu tribune acoperite, instalatie nocturna de 2000 lucsi, gazon natural cu instalatie de degivrare, acces prin turnicheti, supraveghere video si 2 tabele multimedia 6×4 m. Gazonul are dimensiuni standard 105 metri lungime, 68 de metrii latime. Sistemul de incalzire al gazonului este dupa una dintre cele mai moderne tehnologii ale momentului si are 173 de perechi de trasee, fiecare traseu avand 210 metri de cablu incalzit.
La Ploiesti, oras de traditie al fotbalului romanesc, se poate juca fotbal pe unul dintre cele mai moderne stadioane din Romania. Din acest punct de vedere, orasul aurului negru se afla in top 3 al oraselor romanesti, alaturi de Bucuresti si Cluj-Napoca, inaintea altor centre fotbalistice de traditie, cu vechi state de prezenta in prima liga.
Acest stadion inseamna doi ani de munca, 20.000 de metri cubi de beton, 1.100 tone de otel si sute de kilometri de cabluri. O arena cu 15.500 de locuri acoperite, gazon cu instalatie de incalzire, sistem de drenaj si aspersoare automate, 4 vestiare ultra moderne, sali de recuperare, 16 loje cu cate 15 locuri fiecare, nocturna cu 1.600 de lucsi fixata pe copertina, peste 3.500 de locuri de parcare. Masa presei si facilitatile pentru jurnalisti sunt de top avand conditii de lucru ca pe oricare stadion civilizat al Europei. Reprezentantii presei beneficiaza de doua studiori TV, minim noua platforme pentru camerele de transmisie, internet wireless si fix. Masa presei este acoperita si are pozitii pentru televiziune, radio sau presa scrisa. Accesul pe stadion se va face printr-unul dintre cele mai moderne sisteme de turnicheti, iar tabela de marcaj, sonorizarea si camerele de supraveghere sunt si ele de ultimă generatie.
Conform standardelor UEFA si cerintelor Jandarmeriei, stadionul este dotat cu 6 camere speedom si 10 fixe de ultima generatie care permit vizualizarea cu detalii al oricarui coltisor din arena. Exact ca pe marile stadioane ale lumii, fanii Petrolului si cei ai oaspetilor au la dispozitie 14 puncte de alimentatie publica, de unde pot cumpara sandviciuri, bauturi racoritoare, ceai, cafea, etc.
Surse: Blogul petrolistilor, Site-ul Oficial, Wikipedia