Share Button

Petrolul a reuşit să-şi menţină invincibilitatea în deplasare şi după meciul de la Mediaş, încheiat nedecis, scor 0-0. Echipa lui Mircea Rednic se poate considera, însă, nemulţumită cu această remiză, în condiţiile în care a avut marile ocazii ale meciului, printre care şi o lovitură de pedeapsă, irosită de către Ciprian Vasilache.

Chiar şi în condiţiile în care a acuzat multe probleme de efectiv, Petrolul a reuşit să obţină un rezultat pozitiv în deplasarea de la Mediaş, pe terenul unei echipe ameninţată tot mai serios cu retrogradarea. Aşa cum era de aşteptat, meciul a fost unul de luptă, cu multe evenimente şi cu un final „încins”, mai ales după ce „lupii” au ratat un penalti şi, aproape imediat, au rămas în zece jucători, ca urmare a eliminării lui Kronaveter.

Gazdele au avut primele oportunităţi ale întâlnirii, Muntean (5) şi Elton (11) încercând poarta din afara careului de 16 metri, dar balonul a ocolit ţinta în ambele situaţii. „Lupii” au replicat prin Pablo de Lucas (15), cel care, după un şut trimis de la 20 de metri, l-a obligat pe Pleşca să respingă în lateral, pentru ca, la cealaltă poartă, Pecanha să salveze de lângă bară, după o lovitură liberă de pe partea stângă executată, la colţul scurt, de către Alex Curtean (26).

La capătul primei jumătăţi de oră a confruntării, De Lucas l-a întrebuinţat serios pe Pleşca, portarul gazdelor reuşind să respingă in-extremis, iar Pecanha şi-a continuat duelul său cu Curtean, opunându-se în două rânduri la şuturile expediate de către mijlocaşul gazdelor (34 şi 36). Prima repriză s-a încheiat cu o bună ocazie trecută în contul „galben-albaştrilor”, atunci când Vasilache a trimis în „gura” porţii după o lovitură liberă de pe partea stângă, însă Ipsa (44) n-a izbutit să reia în plasă.

Partea secundă a fost deschisă de Elton cu o „torpilă” de la 16 metri, ce a trecut la o palmă de vinclu, dar evenimentele cu adevărat importante ale partidei s-au derulat la jumătatea reprizei, în decurs de doar câteva minute. Mai întâi a fost ocazia uriaşă a lui Vasilache (65), scăpat singur cu Pleşca, apoi penaltiul obţinut şi ratat de acelaşi Vasilache (68) şi, nu în cele din urmă, „roşul” direct văzut de către Kronaveter (70), la doar câteva zeci de secunde după ce slovenul intrase pe teren!

Rămaşi în zece oameni, „lupii” s-au văzut nevoiţi, astfel, să suporte presiunea exercitată pe final de către medieşeni, dar Pecanha a fost din nou providenţial, în faţa lui Llullaku (74) şi Bekoe (78).

S-a terminat 0-0, iar Petrolul a bifat, astfel, cea de-a 13-a deplasare stagională fără înfrângere, urmând ca în etapa viitoare să joace tot pe teren străin, la Piatra Neamţ.

Gaz Metan Mediaş – FC Petrolul Ploieşti 0-0

Gaz Metan: Pleşca – Creţu, Velazquez, Vişa, Buzean – Zaharia, Elton – Muntean (73 Bekoe), Curtean, Petre (60 Llullaku) – Roman. Antrenor: Ion Balaur.

FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Filip, Peteleu – Satli, De Lucas – Vasilache (69 Nepomuceno), Astafei (69 Kronaveter), Pastorini – Tchite (83 NKoyi). Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Valentin Avram (Bucureşti) şi Alexandru Cerei (Cluj Napoca). Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj Napoca).

Observatori: Ioan Onicaş (Zalău/CCA) şi Aurel Beldeanu (Craiova/LPF).

sursa:fcpetrolul.ro
foto:
sportpictures.eu

Lasa un comentariu