Share Button

Jucătorii Petrolului au efectuat vineri dimineaţă prima şedinţă de pregătire în cantonamentul din oraşul sloven Maribor, tehnicianul Răzvan Lucescu planificând un antrenament de intensitate medie, conform site-ului oficial al clubului.

Ajunşi joi seara în Slovenia, după un drum de aproape 6 ore, cu avionul până la Viena şi, ulterior, cu autocarul la Maribor, ”găzarii” au intrat de vineri îPetroluln programul cu două antrenamente zilnice, programate la ora locală11:00, respectiv 18:00.

Pe toată durata cantonamentului, Petrolul se va pregăti pe primul teren al bazei sportive ”Play Green Football Resort Pohorje”, chiar lângă pădurea din vecinătate, unde gazonul este de o calitate excelentă. Sesiunea din această dimineață a început cu o încălzire comună de 15 minute, după care Lucescu a împărțit lotul în două grupe, iar cei 4 portari s-au pregătit separat, sub comanda lui Cătălin Grigore.

Fostul selecționer a pus accent pe faza de construcție, cerându-le elevilor săi să paseze repede, la cel mai apropiat coechipier, după care să se deplaseze în viteză și să înscrie la fiecare fază de poartă. Cealaltă grupă, supervizată de preparatorii fizici Diego Longo și Igacio Matinez, a așteptat să-i vină rândul executând diferite exerciții combinate în mai multe circuite. După mai bine de o oră și un sfert, prima ședință de pregătire de la Maribor s-a încheiat cu un joc școală, Lucescu declarându-se mulțumit de tonusul petroliștilor, dar și de implicarea acestora.

Teixeira și Barrillon au ajuns în cantonamentul ”lupilor”

La primul antrenament din Slovenia, Răzvan Lucescu a putut conta și pe Filipe Teixeira, după ce mijlocașul a ajuns aseară la Maribor și s-a alăturat lotului, care în acest moment numără 28 de fotbaliști. Asta pentru că odată cu mijlocașul portughez a sosit și fundașul Fabien Barrillon, însă francezul a efectuat astăzi doar câteva serii de alergări, urmând să aibă un program separat de pregătire și în zilele următoare.

Dinamo Zagreb, al doilea adversar din amicale

Petrolul își cunoaște și cel de-al patrulea adversar din cei 5 pe care îi va întâlni în stagiul din Slovenia, urmând ca pe 26 iunie să evolueze contra lui Dinamo Zagreb, campioana Croației. Primul meci va fi lunea viitoare împotriva rușilor de la Volga Novgorod, iar odată perfectat amicalul cu croații, petroliștilor le mai rămâne să-și găsească oponent doar pentru jocul programat pe 29 iunie, având în vedere că în ultimele două confruntări știu deja că vor da piept cu NK Maribor și Partizan Belgrad.

Amicalele Petrolului din Slovenia

23 iunie: Petrolul – Volga Novgorod
26 iunie; Petrolul – Dinamo Zagreb 
29 iunie: Petrolul – ?
2 iulie: FC Petrolul – NK Maribor (Slovenia)
4 iulie: FC Petrolul – Partizan Belgrad (Serbia).

Lasa un comentariu