Share Button

Răzvan Lucescu a fost prezentat oficial la Petrolul Ploieşti, într-o conferinţă de presă transmisă în direct de Digi Sport 3. Acesta a semnat un contract pe un an şi jumătate cu noua sa formaţie, însă există şi posibilitatea unei despărţiri în vară, conform unei clauze. fcplucescubun

Noul antrenor al “Lupilor Galbeni” a ţinut să-l felicite pe predecesorul său, Cosmin Contra – plecat la Getafe – pentru rezultatele obţinute.

“Munca depusă aici de Contra a fost excepțională. Petrolul a realizat în ultimii 2 ani lucruri fantastice. Dacă acum 3 ani era în Liga a doua, anul trecut a terminat pe podium și a câștigat Cupa. Acum este pe 3, în semifinalele Cupei. Sunt fericit că lumea s-a gândit la mine că pot continua cele 12 etape și îmi doresc să jucăm finala Cupei. Nu vor fi meciuri simple, noi va trebui să ne concentrăm la fiecare joc, să dăm absolut totul pe teren.”, a declarat Răzvan Lucescu.

“Nu aveam de gând să revin până în vară”

Noul antrenor al Petrolului a dezvăluit că prietenul său Cosmin Contra este cel care l-a convins să preia un proiect din mers.

“Nu aveam de gând să revin până la vară, a fost o experiență fantastică și utilă în ultimul an și jumătate. Eram dornic să reiau și să merg în străinătate. Chiar dacă mi s-ar fi oferit altă echipă în Liga 1 aș fi refuzat. Am acceptat să ajut pentru că a plecat Contra, sunt mândru că am fost ales să continui munca lui. Am semnat pe un an și jumătate, dar la finalul acestui sezon ne vom așeza la masă, vom analiza și vom vedea dacă vom continua. Cosmin a fost primul care m-a sunat, mi-a spus că are oferta de la Getafe, că se simte responsabil pentru suporteri, m-a întrebat dacă aș fi interesat. Am discutat după meciul de la Ceahlăul, am discutat și am venit cu mare entuziasm. Nu am venit cu gândul de a pleca imediat, trebuie să vedem cum ne simțim împreună și vom decide. Dacă voi avea o ofertă dintr-un campionat puternic, o voi lua în calcul. Până atunci voi da totul și voi încerca să continui cu Petrolul pe drumul bun pe care este în acest moment, a mai afirmat Lucescu jr. 

Tehnicianul “găzarilor” a comentat şi pe marginea şanselor pe care echipa sa le are la câştigarea campionatului.

“Este aproape imposibil să mai câștigăm campionatul. Steaua are 7 puncte în plus, ei trebuie să piardă mai multe meciuri, Petrolul să nu facă niciun pas greșit. Steaua are un plus  dat de toată istoria clubului, de experiența jucătorilor care au participat în Europa League și UCL. Un titlu câştigat aici, pentru suporteri, pentru conducere, pentru club, ar însemna poate cât 10 titluri câştigate de Steaua. În Cupa României, cu Astra, îmi doresc să fim noi cei care mergem mai departe. În Cupă este posibil orice.”, a mai spus Răzvan Lucescu.

Clauza din contract

Finanţatorul grupării prahovene, Dan Capră, a afirmat că s-a consultat cu fostul antrenor Cosmin Contra în privinţa celui pe care urma să-l numească pe banca tehnică şi a dezvăluit în ce condiţii va mai continua Răzvan Lucescu la echipă şi din vară.

“Hotărârea a fost luată de mine în urma unei discuții pe care am avut-o cu Cosmin Contra înaintea meciului cu Ceahlăul și împreună am luat decizia de a-l înscăuna pe Răzvan pentru următorul an și 3 luni de zile, cu opțiunea dacă va dori din vară să continue, dacă nu va avea o ofertă din străinătate. Îi urez baftă și sper ca la final să ne bucurăm împreună de rezultate cât mai frumoase.”, a declarat Dan Capră.

45 de ani are Răzvan Lucescu

În iunie 2015 îi va expira lui Răzvan Lucescu înţelegerea cu Petrolul

sursa:digisport.ro

 

Lasa un comentariu