Share Button

Drumul de la extaz la agonie s-a dovedit a fi unul cât se poate de scurt şi de abrupt pentru petrolişti. La doar o săptămână după victoria cu CS „U” Craiova, ce reaprinsese speranţa în lupta pentru salvarea de la retrogradare, „lupii” au trăit coşmarul unui eşec dureros pe „Ilie Oană”, un 0-4 cu FC Botoşani în urma căruia orice posibilă explicaţie nu-şi are rostul. De partea cealaltă, moldovenii au mers în sens invers, şi, tot după fix şapte zile, au reuşit să treacă peste umilinţa unui eşec cu 6-0 pe terenul CFR-ului, obţinând, la Ploieşti, o victorie ce îi duce în zona ceva mai sigură a ierarhiei fazei play-out.

Practic, partida de pe „Ilie Oană” n-a avut istoric. Sau, cel mult, s-a putut vorbi despre un echilibru de forţe doar până la jumătatea primei reprize, iar „lupii” au avut şansa să dea o altă turnură confruntării, atunci când Zoubir a reuşit un artificiu tehnic în banda stângă şi i-a pasat în faţa porţii lui Paolucci (20), însă şutul italianului s-a oprit în blocajul disperat al lui Miron.fulop, fcp, petrolul, botosani

La scurt timp, Cabrera (25) găsea colţul din stânga lui Cobrea cu un şut sănătos, trimis din marginea careului mare, şi din acel moment totul s-a terminat pentru Petrolul. Replica amfitrionilor n-a venit şi, în doar un minut, Botoşaniul a rezolvat soarta partidei, după ce Fulop (38) a sărit peste David şi l-a învins pe Cobrea cu o lovitură de cap, expediată din 4-5 metri, iar Ivanovic (39) a scos o minge din picioarele lui Benga şi, scăpat singur spre poartă, a plasat, fin, în dreapta portarului ploieştenilor.

La 0-3 după prima repriză, era clar că doar un miracol mai poate salva trupa lui Jerry Gane. N-a fost loc, însă, nici pentru o fărâmă de speranţă, pentru că, imediat după pauză, Cabrera (49) a realizat dubla, cu un şut de la 22 de metri, balonul, uşor deviat de Mişelăricu, ducându-se, peste Cobrea, sub transversală.

Aşa s-a scris povestea coşmarului trăit de „găzari” şi de cei peste 5000 de fani care le-au fost alături, de la început până la final. A fost, cu siguranţă, singurul lucru pozitiv al unei seri negre, pe care iubitorii Petrolului nu au cum să o uite prea curând.

În etapa viitoare, Petrolul va evolua pe terenul lui CSMS Iaşi, sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 17.00.

FC Petrolul Ploieşti – FC Botoşani 0-4 (0-3)
Marcatori: Cabrera (25, 49), Fulop (38), Ivanovic (39).

Petrolul: Cobrea (cpt) – David (58 Mareş), Mişelăricu, Benga, Beţa – Gavrilă, Ziani (84 Guerriero), Bucşa, Astafei – Zoubir – Paolucci (60 Michael). Antrenor: Ionel Gane.

FC Botoşani: Pleşca – Dimitrov (51 Patache), Ngadeu, Miron, Muşat – Cucu (87 Casado), Bordeianu – Fulop, Cabrera, Ivanovic – Matulevicius (65 Hadnagy). Antrenor: Leontin Grozavu.

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Mircea Grigoriu (Bucureşti) şi Gabriel Comănescu (Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) şi Constantin Ţolea (Galaţi).

sursa:fcpetrolul.ro
Foto: Răzvan Păsărică, www.sportpictures.eu

Lasa un comentariu