Share Button

După două victorii consecutive cu același scor în deplasare, 1-0 cu Steaua și cu Gaz Metan Mediaș, Rapidul căuta prima victorie din retur pe teren propriu.

Giuleștenii au pornit ca din pușcă, Josl șutând din careu, în diagonală, pe lângă poartă (5). Peste numai cinci minute, Astaastafeifei a ratat și el o ocazie uriașă pentru oaspeți, reluând din careu, paralel cu poarta, pe lângă (10).

Cea mai controversată fază a partidei a avut loc cu două minute înainte de finalul primei reprize. Victoraș Astafei, atacantul ploieștenilor, a pătruns în careu, reușind să-i ia fața lui Joan Oriol. Acesta l-a împins ușor cu umărul pe Astafei, care s-a ciocnit cu portarul Buchta, ieșit să blocheze mingea. ”Lupii” au cerut 11 m, dar centralul Hațegan n-a considerat că trebuia acordat penalty.

În repriza secundă, Săpunaru a deschis scorul, după ce a reluat cu capul, din câțiva metri, centrarea din corner a lui Josl, de pe partea dreaptă (60). Balonul a fost deviat ușor de Satli.

Peste doar patru minute, Teixeira a stabilit scorul final, după ce a înscris o bijuterie de gol. A marcat cu un șut din întoarcere, de la 20 de metri, lateral dreapta, bară-gol (64).

Scor final 1-1 și Rapid mai așteaptă prima victorie, pe teren propriu, din retur. În schimb, Petrolul rămâne invincibil în deplasare: 6 victorii, 4 remize!

Caseta tehnică

Rapid – Petrolul 1-1
Marcatori: Săpunaru (60) / Teixeira (63)

Rapid: Buchta – Săpunaru (cpt), Borda, Cmovs, J. Oriol – Garai,Gecov – Coimbra, Pancu (58 Meulens), Josl (73 E. Oriol) – Benson (83 Alves). Antrenor: Cristi Pustai

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Ipsa, Fanchone – Vasilache (N’Koyi 63), Satli, Filip, Teixeira (90 Pastorini) – Kronaveter – Astafei (81 Peteleu). Antrenor: Mircea Rednic

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan (Arad) – arbitru; Miclos Nagy (Cluj), Andrei Ghinguleac (București) – asistenți; Lucian Rusandru (Sf. Gheorghe), George Rădulescu (Bragadiru) – adiționali; Bogdan Velicu (București) – rezervă.

Observatori: Octavian Goga (Brașov) – LPF, Dan Berbecaru (Rm. Vâlcea) – CCA.

sursa:sportnews.ro
foto:sportpictures.eu

Lasa un comentariu