Share Button

Petroliştii şi-au încheiat vacanţa, astăzi susţinând primul antrenament pe Ilie Oană. Jucătorii lui Cosmin Contra s-au strâns, de dimineaţă, la INMS reunire2013pentru a efectua vizita medicală, iar mai apoi, în fața a cca 1000 de spectatori, au efectuat primul antrenament al sezonului 2013-2014. Mâine, galben-albaștrii vor pleca în Slovenia, la Maribor, unde lupii vor disputa o serie de partide amicale.

Ieri seara, la ora 20.00, la stadionul “Ilie Oană”, jucatorii lui Cosmin Contra au luat startul pentru viitoarea ediție de campionat. Petrolul a început pregătirile pentru noul sezon, unul în care lupii vor combate pe trei fronturi – Campionat, Cupa României și Europa League.  La această şedinţă de pregătire, antrenorul găzarilor a avut la dispoziţie 22 de jucători: Mircea Bornescu, Peterson Pecanha, Valincius Povilas, Iuliu Oprea – Sebastian Achim, Geraldo Alves, Ionuţ Neag, Haubert Guilherme, Constantin Grecu, Ruben Enza Yamissi, Damien Boudjemaa, Ovidiu Hoban, Pires Romario, Adrian Cristea, Vladuț Morar, Nini Popescu, Adrian Ilie, Mihai Roman, Jeremy Bokila, Gicu Grozav, Hamza Younes și Ruben Ramos Martinez. Absenți de la această primă ședință de pregătire au fost Jean Sony Alcenat, Gualberto Mojica, Soni Mustivar (învoiţi), Marian Cristescu, Laurențiu Marinescu (accidentaţi), Elhad Naziri, Florent Sauvadet, Vasili Hamutovski, Renan Da Silva (contracte încheiate).

Noutățile din lotul galben-albaștrilor sunt Nini Popescu și Adrian Ilie (ambii de la centrul de copii și juniori), Mihai Roman (revenit de la FC Severin), Adrian Cristea (revenit dupa împrumutul la Standard Liege), Peterson Pecanha (venit liber de contrat dupa despărțirea de Rapid) și Ruben Ramos Martinez  (de la Fuenlabrada).

Schimbări au apărut și pe banca tehnică acolo unde antrenorul cu portarii, Dumitru Jipa, a fost înlocuit cu Cătălin Grigore, iar în locul preparatorului fizic, Giovani Melchiorre, plecat la CFR Cluj, și-a făcut apariția un fost colaborator de la  Fuenlabrada al lui Contra, Alberto Peribanez Rivas.

Găzarii vor pleca astazi la Maribor pentru un stagiu centralizat întins pe durata a 17 zile, în care vor disputa șase partide de verificare. În Slovenia, vor face jonctiunea cu lotul și cei trei învoiți, Alcenat, Mojica și Mustivar, dar și alți jucători pe care Cosmin Contra îi va vedea la lucru.(sursa:fcpetrolul.ro)

Reacții de la reunirea Petrolului

Dan Capră, acționar majoritar FC Petrolul: “Jucătorii s-au bucurat de câteva zile libere, dar noi, oficialii, nu am avut vacanță. Pe băieți i-am găsit în regulă, sunt pregătiți să facă treabă bună în noul sezon. Vom vedea cum va fi și în Europa League, întrucât suntem debutanți în această competiție și nu avem experiența meciurilor tari. De Bokila, la momentul actual, nu vă pot spune nimic concret. Ne aflăm în tatonări cu mai multe cluburi, dar, până acum, nu am ajuns la un numitor comun. Indiferent dacă va pleca sau nu, la Petrolul vor mai veni doi atacanți. Mircea Bornescu va continua și el la Petrolul, am avut o discuție cu el la revenirea în țară și și-a recunoscut greșeală făcută la meciul cu Gaz Metan Mediaș. Despre alte transferuri nu discutăm acum, mai ales că, în linii mari, am păstrat lotul din sezonul trecut. Despre posibilitatea ca Viitorul Constanța să joace pe “Ilie Oană” nu știu nimic, Hagi a discutat cu reprezentanții Primăriei și decizia nu ne aparține”.

Cosmin Contra, antrenor FC Petrolul: “Au intervenit câteva schimbări în staff față de finalul sezonului, avem doi noi preparatori fizici cu care am colaborat în Spania. Conducătorii echipelor pe la care am activat m-au felicitat pentru câștigarea Cupei României și sper să o facă și după Supercupa cu Steaua. Ruben Martinez s-a înțeles cu cei din conducere, va semna un contract valabil pe două sezoane. Vor mai veni jucători în probe, mi-aș mai dori, în primă fază, un atacant și un fundaș central cu experiență. Mă bucur că Adrian Cristea s-a întors la Petrolul, este un jucător care încă mai are multe de spus în Liga I. Mustivar va ajunge miercuri în Slovenia, în vreme ce Alcenat și Mojica vor veni sâmbătă”.

Peterson Pecanha, portar FC Petrolul: “M-a atras proiectul de la Petrolul și nu am stat foarte mult pe gânduri până să semnez. Îmi amintesc meciul cu Rapid de la Ploiești, a fost o atmosferă fantastică la debutul meu în Liga I. Am avut o relație excelentă cu fanii Rapidului, sper ca același lucru să se întâmple și aici. Nu știu cât de departe putem ajunge în Europa League, eu sper să atingem, totuși, faza grupelor. Ar fi o performanță extraordinară pentru Petrolul, pentru fani și pentru noi, jucătorii. Nu îl privesc pe Mircea Bornescu drept un concurent, suntem coechipieri și ne vom înțelege foarte bine pentru ca această echipă să meargă și să putem obține rezultate împreună”.

Ruben Martinez, atacant FC Petrolul: “Îmi place stadionul, atmosfera a fost una excelentă pentru un prim antrenament, iar cu Cosmin Contra am mai lucrat la Fuenlabrada. Sper să fac treabă bună la Petrolul în următoarele două sezoane. Sunt câțiva colegi care vorbesc limba spaniolă, iar acest lucru contează foarte mult pentru mine, pentru felul în care mă voi adapta aici. Am jucat la cele două echipe din Madrid, Atletico și Real, dar pot spune că sunt mai atașat de Atletico, unde am petrecut 3 sezoane, și de atmosfera creată de fani pe “Vicente Calderón”. Chiar dacă eu sunt atacant, Iniesta este jucătorul meu preferat”.

Adrian Cristea, mijlocaș FC Petrolul: “Nu am mai avut ocazia să joc cu Standard Liege în Europa League, dar sper să o fac cu Petrolul. Am revenit la echipă, mai am contract încă un an și vedem ce va fi. Voi avea o discuție cu conducerea, cu antrenorul Cosmin Contra, este normal ca acest lucru să se întâmple după un împrumut. Băieții au cucerit Cupa României, îi felicit pe această cale și îmi doresc ca, pe 10 iulie, să aducem și Supercupa la Ploiești”. (sursa:fairplaydeprahova.altphel.ro )

FOTO: George Adrian

Lasa un comentariu