Share Button

Petrolul a marcat pentru prima dată în această ediţie de campionat, dar asta n-a fost suficient pentru ca echipa ploieşteană să obţină şi cel dintâi succes stagional. După un joc în care au irosit multe ocazii, „lupii” au încheiat la egalitate, 1-1, disputa cu nou-promovata FC Voluntari, bifând, astfel, cea de-a doua remiză consecutivă din acest debut al Ligii I.

La conferinţa de presă de dinaintea jocului, Tibor Selymes spunea că speră ca elevii săi să decidă soarta confruntării cât mai repede cu putinţă, iar ploieştenii au avut un start de partidă conform cu doleanţa tehnicianului, ducând de multe ori mingea în careul advers în prima jumătate de oră. Varga a deschis meciul cu două raiduri periculoase pe banda stângă, rămase fără urmări pe tabela de marcaj, apoi a fost aproape de gol cu un şut de la 18 metri, zonă centrală, deviat decisiv, în corner, de fundaşul Novakovic (8), iar Moussa (9) a avut o dublă ratare uriaşă în aceiaşi fază, o lovitură de cap salvată de pe linia porţii de Pârvulescu şi un „luft”, din patru metri, cu portarul advers căzut la pământ!

Sarabanda ocaziilor a continuat tot cu tunisianul în prim-plan, la o reluare cu capul, din marginea careului mic, la care miinteriorngea a ocolit de puţin ţinta (min. 20), dar şi la o preluare, după o pasă în adâncime a lui Varga, în urma căreia a rămas singur cu Balauru (min. 28), dar portarul ilfovenilor a ieşit inspirat şi a blocat la limita careului de 16 metri.

Treptat, însă, şi pe fondul căldurii sufocante, forcingul ploieştenilor a început să se domolească, iar Selymes a primit o lovitură importantă chiar înainte de pauză, atunci când, la un duel aerian, Benga s-a lovit serios la cap şi nu a mai putut continua, fiind înlocuit de tânărul Roberto Alecsandru.

Petroliştii au avut un start în forţă şi după ieşirea de la cabine, dar au fost, din nou, ocoliţi de şansă. Zoubir (46) l-a pus la încercare pe Balauru cu un şut, la colţul scurt, expediat de la 14 metri, lateral dreapta, faza a continuat cu atacul „lupilor” şi cu o centrare în „gura” porţii pentru lovitura de cap a lui Laurenţiu Marinescu, la care balonul a înâlnit, însă, transversala! Iar ocaziile s-au răzbunat, pentru că Vâlceanu (53) a prins un şut senzaţional de la peste 25 de metri, propulsând balonul în vinclul din stânga lui Pecanha, Voluntariul trecând, oarecum nemeritat, în avantaj pe tabela de marcaj. Echilibrul s-a restabilit, însă, extrem de repede, pentru că, după doar câteva zeci de secunde, Nepomuceno (54) a plecat într-o cursă pe partea dreaptă, a încercat o centrare în forţă în faţa porţii, iar Maftei s-a interpus nefericit pe traiectoria balonului, păcălindu-l decisiv pe Balauru: 1-1.

Un autogol care lăsa, în continuare, speranţele deschise pentru prima victorie stagională, iar Selymes a încercat să-şi întărească ofensiva, apelând şi la Toto Tamuz, dar cel mai aproape de gol a fost tot Nepomuceno (70), mijlocaşul olandez nereuşind să ajungă la timp la o centrare venită, de pe stânga, de la Varga. Iar, pe final, „căpitanul” Laurenţiu Marinescu (85), aflat într-o poziţie excelentă în interiorul careului, n-a avut precizia necesară pentru a trimite în plasă şi, astfel, partida s-a încheiat la egalitate, 1-1, „lupii” fiind nevoiţi, astfel, să mai aştepte până la primul succes din acest campionat.

Pentru Petrolul urmează, acum, două deplasări consecutive, prima duminica viitoare, de la ora 21.00, la Iaşi, iar următoarea la Chiajna, în runda cu numărul patru, la o dată ce urmează a fi stabilită.

FC Petrolul Ploieşti – FC Voluntari 1-1 (0-0)

Marcatori: Maftei (54, autogol)/Vâlceanu (53).

FC Petrolul: Pecanha – Beţa, Benga (37 R. Alecsandru), Faug-Porret, Rippert – Ropotan, Zoubir (65 Tamuz) – Nepomuceno, Marinescu (cpt), Varga – Moussa (74 Altama). Antrenor: Tibor Selymes.

FC Voluntari: Balauru – Poverlovici, Novakovic, Maftei, Pârvulescu – Novac, N. Grigore (75 S. Rădoi) – Kone, Todoran (cpt) (65 Voduţ), Vâlceanu (60 G. Deac) – Ad. Bălan. Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.

Cartonaşe galbene: Ropotan, Faug-Porret, Tamuz/Pârvulescu, Poverlovici (2).

Cartonaş roşu: Poverlovici (84).

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti) – Bucsi Imre-Laszlo (Sf. Gheorghe) şi Marius Marchidanu (Brăila).

Arbitru de rezervă: Ionuţ Coza (Ilfov).

Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu) şi Aurel Beldeanu (Craiova).

Foto: www.sportpictures.eu

sursa:fcpetrolul.ro

Lasa un comentariu