Share Button

Petrolul n-a reuşit să-şi păstreze invincibilitatea în deplasare în acest campionat şi după meciul de pe terenul liderei Ligii I, ASA Tg. Mureş. Partida a fost decisă, cu cinci minute înainte de final, de execuţia de excepţie a lui Claudiu Voiculeţ.

Cu o încărcătură maximă pentru gazde, aflate în lupta pentru un titlu istoric, meciul de la Tg. Mureş a avut parte de o notă de echilibru în primele 45 de minute. Mureşenii au încercat să dea lovitura repede, dar Pecanha (2) a blocat în afara careului în faţa lui Goga, scăpat pe contraatac, după care ploieştenii s-au aşezat bine în teren, ţinându-şi rivalii departe de propriile buturi. Gazdele au apelat la şuturile de la distanţă, însă Pecanha n-a putut fi păcălit, iar „lupii” au început să-şi arate colţii spre finalul primei părţi, N’Koyi (38) ratând o ocazie uriaşă, atunci când, singur în marginea careului mic, a trimis, cu capul, pe lângă poartă.

Partea secundă a început după aceleaşi coordonate, cu o echipă a ASA-ului mai prezentă în ofensivă, dar cu un Pecanha în continuare de netrecut, portarul „lupilor” respingând miraculos la şutul lui Axente (56). Minut cu minut, gazdele au intensificat presiunea, Goga (62) a ratat de puţin ţinta cu un şut din interiorul careului, dar „găzarii” au izbutit să reziste, ba chiar puteau să dea lovitura, daca Astafei nu trata cu mult prea multă lejeritate două situaţii excelente de contraatac.

Până la urmă, reduta ploieşteană s-a prăbuşit, golul venind cu cinci minute înainte de final, dintr-o execuţie de excepţie a lui Voiculeţ, un şut senzaţional, de la 20 de metri, lateral stânga, la care mingea s-a oprit în vinclu. Era, probabil, singurul mod în care duelul putea fi decis, iar Petrolul pierde, astfel, pentru prima dată în deplasare în acest campionat şi îşi vede ameninţată poziţia a treia a clasamentului, cu două etape înainte de linia de finish.

Vineri, de la ora 21.00, „lupii” vor disputa ultimul meci pe „Ilie Oană” în acest sezon, contra lui Dinamo Bucureşti.

ASA Tg. Mureş – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)
Marcator: Voiculeţ (85).

ASA: Stăncioiu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – Mureşan (cpt), Voiculeţ – Hora, Goga (82 Manolov), Zicu (69 Bumba) – Axente (58 N’Doye). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Peteleu – Filip, Marinescu (cpt) – Nepomuceno, Kronaveter, Astafei (87 Tchite)– N’Koyi (76 Coman). Antrenor: Valentin Sinescu.

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Marius Nicoară (Drobeta Tr. Severin) şi Marius Marchidanu (Brăila).

Arbitru de rezervă: Andrei Constantinescu (Bucureşti). Adiţionali: Marian Balaci (Drobeta Tr. Severin) şi Denis Haidiner (Hunedoara).

Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara, FRF) şi Eduard Alexandru (Ploieşti, LPF).

sursa:fcpetrolul.ro

Lasa un comentariu