Share Button

Lupii au câștigat, duminică, și cel de-al treilea amical din Slovenia, învingând cu 2-0 gruparea croată Slaven Belupo, partidă în care atacantul Patrick Nkoyi a spart gheața marcând primul său gol în tricoul Petrolului. După 9 goluri înscrise și niciunul primit în trei jocuri, succesul pare să fi devenit o stare de spirit în haita condusă de Răzvan Lucescu.

Fidel mixtului din amicalele precedente, Lucescu a alcătuit câte o formulă de echipă pentru fiecare repriză, iar după un început mai greu, Petrolul a pus stăpânire pe joc, printr-o posesie mai bună și o organizare superioară. Forcingul din finalul primei părți avea să fie răsplătit de golul reușit de Mustivar, care a finalizat simplu o fază colectivă de atac.petrolul, slaven

Cu Beța și Albin în teren și în repriza a doua, ploieștenii au construit meticulos, au pasat și au mărit turația în jumătatea adversă. În urma unei astfel de faze, Nkoyi a trimis, din cădere, în poartă, majorând diferența în minutul 57. Până la final, Petrolul n-a mai forțat, s-a mulțumit cu o posesie prelungită, în timp ce farmaciștii au încercat, dar n-au mai putut să se apropie de poarta lui Bolboașă. Mai mult, în ultimul sfert de oră, Lucescu i-a aruncat în luptă și pe tinerii Alexandru Radu și George Mareș, dându-le ocazia să guste din această victorie.

După al treilea amical câștigat în cantonamentul de la Maribor, ploieștenii au un moral excelent și se pregătesc de ultimele două întâlniri ale stagiului, cu NK Maribor și Partizan Belgrad.

Declarație:

Răzvan Lucescu: ”Rezultatele din pregătiri nu înseamnă foarte mult, dar contează pentru noi ca grup, pentru moral. Ce se întâmplă ne ajută să avem o stare bună, dar suntem conștienți că totul va fi diferit față de ce urmează în campionat. Echipa are o atitudine bună, băieții intră pe teren și luptă, iar din punct de vedere al organizării fiecare jucător știe ce are de făcut, încearcă și e preocupat să ajute echipa. Așa că din acest punct de vedere pot spune că sunt mulțumit. Lotul e complet, există concurență pe posturi, dar dacă va mai veni cineva, atunci va fi foarte bine”.

Conducerea a fost la partida cu Slavenconducere fcp

Patronul Dan Capră și directorul executiv Alexandru Crângu au ținut să fie prezenți la jocul contra croaților din Koprivnica, ambii ajungând la Maribor chiar înaintea disputei. Cei doi oficiali s-au întreținut până la startul meciului cu antrenorul Răzvan Lucescu și cu managerul sportiv Marius Nicolae, fiind interesați de modul în care decurge pregătirea echipei.

Peteleu și Teixeira au absentat

La amicalul cu Slaven, Lucescu a avut două indisponibilități în lot, neputând conta pe Andrei Peteleu, în plină recuperare în urma unor probleme musculare, dar nici pe Filipe Teixeira, victima unei tendinite la genunchi, portughezul fiind menajat. Alți doi fotbaliști, care deși sunt valizi nu au evoluat, au fost portarii Peterson Pecanha și Iuliu Oprea.

Amicalul cu NK Maribor se joacă miercuri, de la 19.00

După campioana Croației, Dinamo Zagreb, Petrolul va întâlni o altă formație care a câștigat întrecerea internă, este vorba despre NK Maribor. Ca și anul trecut, amicalul se va disputa pe stadionul ”Ljudski vrt”, partida de miercuri fiind programată tot de la ora 18.00 în Slovenia, o oră mai târziu în România. Vara trecută, NK Maribor și Petrolul au remizat, scor 1-1, golul ploieștenilor fiind marcat atunci de către Jeremy Bokila, din penalty.

sursa text&foto:fcpetrolul.ro

Lasa un comentariu