Share Button

Cu mai bine de două săptămâni înainte de a expira clauza de activare a contractului cu Petrolul, congolezul Jeremy Bokila a fost anunțat că este jucătorul galben-albaștrilor pentru următorii doi ani.

Fără să mai aștepte termenul limită, 31 martie, oficialii Petrolului au plătit suma cerută de omologii belgieni de la Zulte Waregem, 200000 euro, astfel încât Bokila să se poate gândi doar la performanța sub tricoul “lupilor”.   

Telenovela începută în iarnă, atunci când fotbalistul de culoare a fost “plimbat” ba la Steaua, ba la Standard Liege ori Lens, s-a finalizat în acest moment, declarațiile lui Gigi Becali ori Mircea Rednic fiind lovite de nulitate. Iată ce spuneau aceștia, în iarnă: “Mie îmi place de Bokila. Jucătorul mi-a spus că nu mai e la Petrolul şi că nici nu a primit banii de la club. Sper să nu facă figuri impresarul”! spunea patronul Stelei. Pentru ca finalul să fie melodramatic:  “Bokila îmi place foarte mult. E stilul Thiery Henry, pleacă bine de pe loc, are fineţe în execuţii, simte poarta, e marcator! Îl voi aduce în locul lui Costea, dar nu de acum, ci din vară!” a aburit-o Becali. Iar Rednic, antrenorul echipei din Liege, a declarat lapidar: “Eu îl voiam pe Bokila, dar impresarul a stricat toată treaba. Gigi Becali are dreptate când vorbeşte urât de unii agenţi de jucători!”

Cert este că cea mai reală descriere a stării de fapt a fost cea prezentată, la acea vreme, de Marius Nicolae, managerul sportiv al Petrolului: “Mă bucur că am reușit să îl fac pe Jeremy să înțeleagă faptul că a fost folosit de impresarii săi. Jucătorul m-a asigurat că nu a dorit niciun moment să se transfere la Steaua. Totul a fost regizat de agenții lui, Tony Finnigan și Richard Trafford, reprezentând firma Kentaro. Pentru clubul nostru, cei doi sunt persona non-grata și iese din discuție orice viitoare colaborare. Nu putea să existe alt final al acestui mult mediatizat caz Bokila, în condiţiile în care FC Petrolul şi-a îndeplinit toate condiţiile contractuale faţă de jucător. Pentru faptul că a lipsit nejustificat de la pregătiri, Jeremy Bokila se va supune sancţiunilor prevăzute în Regulamentul de Ordine Interioară al FC Petrolul Ploieşti. Acum are de recuperat și va trebui să muncească la antrenamente de două ori mai mult decât colegii lui, ca să recîştige un loc în echipă şi, totodată, respectul fanilor“, spunea atunci Nicolae.

Până și explicația lui Bokila părea glisantă: “Am fost victima impresarilor! Îmi cer scuze coechipierilor, antrenorilor și suporterilor echipei noastre. Știu că nu este normal ceea ce s-a întâmplat, dar a fost o neînțelegere la mijloc. Vreau să joc în continuare la Petrolul și sper să înscriu cât mai multe goluri pentru echipa noastră, să o ajut să-și îndeplinească obiectivele”,  spunea Bokila înaintea primului antrenament din Antalya.

A fost înțeles și iertat, mai mult, iată că se ține de cuvânt: a marcat gol după gol în meciurile de pregătire, două realizări și alte faze periculoase în cele trei partide oficiale la care a evoluat până acum.

Fanii nu au uitat gestul urât, din iarnă, dar l-au iertat: sâmbătă, la meciul cu Dinamo, o întreagă arenă i-a strigat numele după realizarea din minutul 8! Iar oficialii echipei, fără prea multe discuții, i-au activat clauza de cumpărare! Meritat, zic eu! Acum, vreme de doi ani și ceva, Jeremy chiar poate arăta că este cel mai valoros atacant din peisajul fotbalului românesc! Să-l încurajăm!

sursa:Telegrama.ro

Foto:demotix.com

Lasa un comentariu