Share Button

Petrolul a obţinut cea de-a treia victorie din play-out, 1-0 cu CFR Cluj, în meciul disputat, în această seară, pe “Ilie Oană”. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către Abdelah Zoubir, în minutul 24.

N-a câştigat Petrolul multe meciuri în acest sezon, dar cert este că CFR-ul a fost victima preferată a “lupilor”. De patru ori s-au aflat faţă în faţă cele două echipe de la începutul campionatului, iar ploieştenii au reuşit să câştige şapte dintre cele 12 puncte puse în joc, ultima victorie venind, în această seară, pe „Ilie Oană”.

A fost, aşa cum era de aşteptat, un meci frumos, deschis, cu două echipe preocupate să joace fotbal şi, în consecinţă, cu multe ocazii de gol la ambele porţi. Petrolul a făcut prima pasul în ofensivă, dar „capul” lui Gavrilă (2) n-a avut tăria necesară pentru a-l păcăli pe Vâtcă, iar şutul lui Zoubir (8), trimis de la 17 metri, a ocolit de puţin bara din dreapta portarului clujenilor. Apoi, Guerriero (23) a şutat, din mijlocul careului, în blocajul defensivei ardelene, dar, din cornerul rezultat, avea să vină şi golul, ZOUBIR (24) trimiţând cu efect, de la 14 metri, lateral stânga, la colţul lung, fără replică pentru Vâtcă.

Spre finalul primei părţi, CFR-ul a forţat egalarea, dar Cobrea a avut două intervenţii de excepţie, prima dată la lovitura de cap a lui Cristian Lopez (39) şi, câteva zeci de secunde mai târziu, în faţa lui Vitor Bruno (41), rămas singur în careul „lupilor”. La fel de bine, însă, la cabine se putea intra şi cu 2-0, dar Vâtcă (44) a pus o mână salvatoare la şutul expediat de Zoubir, la colţul scurt, de la 10 metri, lateral stânga.petrolul, cfr

Ocaziile s-au succedat şi după pauză, iar ploieştenii au avut şansă la „capul” lui Cristian Lopez (49), atunci când balonul a lovit bara din dreapta lui Cobrea, ricoşând, mai apoi, fericit pentru „căpitanul” petroliştilor. La cealaltă poartă, Astafei (59), scăpat singur după o pasă a lui Zoubir, n-a reuşit să-l învingă pe Vâtcă, după care Beleck (62) a fost şi el aproape de gol, trimiţând, de la 4-5 metri, cu capul, puţin alături de poarta lui Cobrea. Sarabanda ocaziilor mari a închis-o Stana (64), a cărui „torpilă” lansată de la 20 de metri a fost respinsă de Vâtcă de sub transversală, după care, o dată cu scurgerea timpului, „lupii” au ştiut cum să închidă jocul, astfel încât să-şi securizeze cele trei puncte.

O victorie frumoasă şi care, de ce nu, lasă în continuare o portiţă deschisă în lupta pentru evitarea retrogradării. Petrolul a acumulat 15 puncte, iar în următoarea etapă va juca tot pe teren propriu, luni, 16 mai, cu ACS Poli Timişoara.

FC Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 1-0 (1-0)
Marcator: Zoubir (24).

Petrolul: Cobrea – Beţa (75 David), Mişelăricu, Benga, Begeorgi – Gavrilă (81 Michail), Guerriero (70 Bucşa), Stana, Ziani – Zoubir – Astafei. Antrenor: Ionel Gane.

CFR: Vâtcă – Coelho, L. Goian, Tînc, Lopes – Ene (46 Nascimento), Gomelt, Nouvier (69 Al. Păun) – Vitor Bruno, Cristian Lopez, Negruţ (46 Beleck). Antrenor: Antonio Conceicao.

Au arbitrat: Ionuţ Coza (Ilfov) – Valentin Avram (Bucureşti) şi Raul Ghiciulescu (Lugoj).

Arbitru de rezervă: George Rădulescu (Bucureşti).

Observatori: Adrian Ionescu (Bucureşti) şi Augustus Constantin (Rm. Vâlcea).

sursa:fcpetrolul.ro
Foto: www.sportpictures.eu

Lasa un comentariu