Share Button

DIN NOU SEMIFINALISTĂ ÎN CUPĂ

Mulţumiţi de onoranta clasare în campionat şi de parcursul din Cupa României, conducătorii juventişti n-au mai făcut achiziţii la nivelul lotului de jucători. Abia în pauza de iarnă era adus numai extremul dreapta Gheorghe Vulcănescu. Accidentat, Coloman Braun începea să fie folosit abia în a doua parte a turului. 1Ambele „implanturi” aveau menirea de a suplini plecările veteranilor Vasile Cristescu, Ion Maior (II) şi Carlo Archimede Melchior, precum şi pe cea a mai tânărului Desideriu Miskolcz. Deasemenea, şi Gyula Dobo rămânea, în continuare, pe banca tehnică.

Elita fotbalului autohton avea componenţa identică celei din ediţia precedentă. Erau aceleaşi 12 competitioare, deoarece studenţii Universităţii Cluj şi-au adjudecat barajul de promovare-menţinere cu ILSA Timişoara, învingătoarea turneului de baraj susţinut de câştigătoarele celor cinci serii ale Diviziei B.

La sfârşitul lui iulie, gruparea franceză Olympique Marseille a efectuat un turneu de trei jocuri amicale în Bucureşti, toate disputate pe arena „Venus”. În al doilea meci, reprezentanta Hexagonului a încheiat la egalitate partida cu Juventus, 3-3, după ce discipolii lui Gyula Dobo intrau la pauză cu un meritat 2-0, prin punctele reuşite de Vasile Vaida (II) şi Traian Zăinescu. La un moment dat, în actul secund, scorul urcase chiar la proporţiile unui neverosimil scor de neprezentare!

Campionatul a început pe 30 august, cu stângul pentru echipa în albastru-roşu, care a capotat, pe propriul teren, în faţa arădenilor de la Gloria. Cele două goluri primite într-un interval de 20 de minute le-au fost fatale gazdelor. După o săptămână, un alt joc, la Cluj, o nouă înfrângere, la scor de neprezentare, în faţa Victoriei. Juventiştii erau penultimii în clasamentul Diviziei A la egalitate cu Crişana, CFR şi Universitatea Cluj, departajarea fiind făcută de golaveraj. Remiza obţinută în fieful oborenilor de la Unirea Tricolor nu modifica situaţia din subsolul clasamentului pentru că universitarii şi feroviarii terminau, şi ei, la egalitate jocul lor de sub Feleac. Un alt derby de conjunctură, şi tot unul al suferinţei programa etapa a IV-a: Juventus – CFR Bucureşti. Cu un avans de două goluri luat încă din primul mitan, feroviarii s-au impus şi i-au trimis pe oamenii preşedintelui Grigore Urlăţeanu tocmai pe ultima poziţie a clasamentului. Juventus rămăsese singura grupare cu un singur punct, pentru că studenţii trecuseră acasă de AMEFA.

Din cauza crizei financiare, la Juventus avea să izbucnească un conflict în urma căruia jucătorii, iar apoi şi conducătorii clubului, se împărţeau în două tabere. Aflată pe marginea prăpastiei, echipa era ameninţată cu desfiinţarea. Într-atât era de gravă problema banilor, încât gestul unui suporter, de a oferi clubului două mingi pentru a se putea desfăşura antrernamentele, a fost considerat ca unul deosebit. În atari condiţii, tehnicianul Gyula Dobo îşi înainta demisia, iar locul pe banca tehnică îi era luat de către Dezideriu Lacky, fostul portar care pusese umărul la cucerirea titlului naţional în 1930.2

Nici la conducerea clubului nu mai rămânea Grigore Urlăţeanu. Pentru a putea să scape de sumbra perspectivă a desfiinţării, s-a hotărât alcătuirea unui Comitet Director compus din trei membri: ALFRED FULGA, GRIGORE URLĂŢEANUşi SERGIU PETROVICI.

Triumviratul din fruntea clubului albastru-roşu era condus de Alfred Fulga, cel care deţinea funcţia de conducere şi la clubul CFR Bucureşti şi care fusese numit în onoranta funcţie şi la Juventus. Respectivul Comitet Director era cel care coordona activitatea unui Comitet de Conducere. Acesta din urmă se ocupa de rezolvarea problemelor de natură administrativă, dar şi din punct de vedere al executivului şi îi avea în componenţă pe următorii: avocat IONEL TOMAZIU – vicepreşedinte; avocat DEMETRIE DANIELOPOL – secretar general; avocat SEVER ALEXANDRESCU, CONSTANTIN N. CAPŞA, LEONID GHEORGHIU, inginer CEZAR POPESCU, căpitan SLĂVESCU, STOICOVICI, procuror VASILIU – membri; STEGER – casier. Sediul clubului care de la începutul anului 1935 funcţiona pe Calea Victoriei, nr. 41, se mutase după un an şi jumătate, pe strada Edgard Quinet, la nr. 5.444

La început de octombrie, după consumarea primelor patru etape, în ciuda rivalităţii existente, Juventus a încheiat un acord cu Venus. Conducătorii celor două cluburi au convenit ca echipa în albastru-roşu să dispute meciurile considerate pe teren propriu pe arena „negrilor”. Cu toată strategia nou-adoptată la nivel administrativ şi executiv, pasa neagră a echipei avea să continuie şi la debutul echipei pe stadionul rivalilor, în confruntarea cu Universitatea Cluj. Studenţii aveau să plece din Capitală cu toate punctele, după ce, la pauză, erau conduşi, iar cu 10 minute înaintea fluierului final scorul era egal. A urmat succesul obţinut cu emoţii, în meciul considerat în acasă, în compania Venusului, viitoarea campioană a ţării. Eşecul suferit în faţa rivalilor juventişti, singura înfrângere suferită în acea ediţie pe propriul teren, n-avea să rămână fără urmări. Mai întâi, un grup de suporteri ai „negrilor” l-a bătut pe arbitrul Ilie Ciurel, cel vinovat, în opinia lor, pentru înfrângerea favoriţilor. Din păcate pentru el, cavalerul fluierului nu avea să scape numai cu atât. La îndemnul generalului Gabriel Marinescu, Prefect al Capitalei şi preşedinte al clubului Venus, conducătorii „negrilor” îl recuzau pe viaţă pe clujeanul Ciurel. Acestuia i se imputa faptul că validase golul extremului dreapta juventist Vasile Vaida (II), marcat în prima repriză. În viziunea „Împăratului” – cum era poreclit generalul Marinescu – mingea nu ar fi depăşit linia de poartă. Generalul Marinescu era extrem de orgolios, avid de putere şi nu accepta înfrângerile. Era adeptul câştigării meciurilor cu orice preţ. Nu avea noţiunea de întrecere sportivă. Că toate acestea erau „calităţi” pe care preşedintele venusiştilor le etala destul de frecvent, cu o nonşalanţă dezarmantă, o dovedesc şi sancţiunile îndreptate împotriva oamenilor săi. Astfel, digerând greu înfrângerea în faţa jucătorilor în albastru-roşu, la o lună după confruntarea cu Juventus, omul de încredere al regelui Carol al II-lea dispunea suspendarea pe timp de un an a internaţionalilor Graţian Sepi şi Alfred Eisenbeisser-Fieraru, echipieri ai „negrilor”. În cazul celui de-al doilea suspendat, lucrurile aveau să reintre în normal după şase luni calendaristice, când sancţiunea avea să-i fie ridicată. Nu vea să se întâmple, însă, acelaşi lucru cu Sepi. Acesta, nemaiîmpăcându-se cu conducerea Venusului, avea să plece la Timişoara, pentru a îmbrăca tricoul Ripensiei. Prin aceste decizii, involuntar, generalul Gabriel Marinescu avea să întărească valoric lotul contracandidatei Venusului în lupta pentru titlu în ediţia 1937/38.

Revenind la Juventus, pentru elevii lui Dezideriu Lacky urma confruntarea de la Arad, cu AMEFA, dar partida a fost amânată pentru mijlocul lunii noiembrie. Cu patru etape înainte de finalul sezonului erau codaşii seriei, dar mai aveau un meci restant. Prima zi de noiembrie avea să consemneze acutizarea crizei, pentru că deplasarea la Timişoara, pentru confruntarea cu campionii ţării, a însemnat un nou eşec ruşinos. Un 2-6 (0-2) fără comentarii, care îi afunda pe juventişti în mlaştina ierarhiei. Aveau numai 3 puncte (11:22). Înaintea lor se aflau, la egalitate de puncte (6), nu mai puţin de trei echipe: Crişana, Chinezul şi Unirea Tricolor. Cele patru meciuri disputate până la finalul turului au însemnat două victorii acasă (5-2 cu Chinezul şi 2-1 cu Crişana) şi două remize în deplasările de la Arad (0-0 cu AMEFA) şi de la Oradea (CAO). Terminau turul pe locul al X-lea cu 9 puncte (19:26) la egalitate cu orădenii de la Crişana (21:26). Îi urmau Chinezul, cu 7 puncte, şi Unirea Tricolor, cu 6.5

Dorinţa conducătorilor juventişti de redresare a echipei era una arzătoare. În acest sens, se dorea şi o schimbare la nivelul băncii tehnice, motiv pentru care au fost purtate negocieri privind o readucere a tehnicianului maghiar György Hlaway. După ce, iniţial cele două părţi bătuseră palma, convenind ca noul tehnician să fie angajat de Juventus din 15 februarie 1937 şi până la finele lunii noiembrie a aceluiaşi an, înţelegerea iniţială avea să cadă din cauza pretenţiilor financiare ale lui Hlaway, care solicitase un salariu lunar de 22.000 lei, sumă considerată de diriguitorii juventişti ca fiind exagerată. Eşuarea tratativelor i-a determinat pe conducătorii clubului în albastru-roşu să apeleze la serviciile unui alt antrenor maghiar, Tibor Hesser. Născut la 17 iulie 1896, la Budapesta, acesta era licenţiat în arhitectură. Antrenor din anul 1922, Hesser îşi făcuse debutul în pretenţioasa meserie la clubul francez Metz. În cei 15 ani de activitate, a acumulat o bogată experienţă la unele cluburi europene de prim rang din acea vreme: Saar 05 Saarbrücken, CA Metz, Victoria Hamburg, Olympiakos Atena, FC Szeged, SO Montpellier şi Olympique Lillois. De la toate acestea avea referinţe excelente. Tibor Hesser era instalat în funcţie la 25 februarie 1937, cu un salariu lunar de 10.000 de lei, la care se adăugau primele pentru victorie. Contractul era prevăzut să se întindă până la 1 iulie 1937, aşa după cum se stabilise de comun acord la negocieri.

Duminică, 7 februarie 1937, a avut loc Adunarea Generală a clubului. După ce a gestionat cu bine o situaţie foarte delicată, Comitetul Director, care îşi dovedise din plin utilitatea, şi-a încetat activitatea. Locul acestuia era luat de un preşedinte destoinic. Ambiţiosul Grigore Urlăţeanu a fost reales în fruntea clubului. Pentru asigurarea unui confort financiar, la Juventus era ales în funcţia de preşedinte de onoare Valer Pop, ministrul industriei şi comerţului. La mijlocul lunii februarie, sediul clubului s-a mutat din nou, stabilindu-se pe strada Constantin Mille, nr. 14.

În ultima zi de februarie, caravana diviziei A se punea în mişcare, încercând să ducă spre performanţe remarcabile un fotbal care avea în registrele oficiale doar 564 de cluburi şi 37.245 de jucători legitimaţi. Încă o dată, Juventus începea returul cu stângul.

Oamenii lui Tibor Hesser erau umiliţi în Capitală, de Venus, pe arena din Splai, cu 6-0, într-o confruntare în care gazde erau consideraţi discipolii ex-internaţionalului austriac Platko, oamenii generalului Gabriel Marinescu. În ciuda eşecului usturător exista, totuşi, şi o palidă consolare: „negrii” erau nu doar liderii momentului, ei aveau să devină viitoarea campioană a ţării. Aducerea tehnicianului maghiar la clubul păstorit de Grigore Urlăţeanu avea să dea roade, chiar dacă acesta fusese adus „pe ultima sută de metri”. După acest veritabil „duş rece” avea să urmeze o excelentă serie de trei meciuri fără înfrângere: 3-3 la Oradea, cu Crişana, 3-1 la Timişoara, cu Chinezul şi 2-1 acasă, cu campioana Ripensia. Şi astfel, juventiştii ajungeau pe poziţia a VII-a cu 14 puncte (27:37). Aşadar, în mod indirect, prin prisma rezultatelor înregistrate, coechipierii lui Emerich Vogl le dădeau rivalilor venusişti o mână de ajutor. Succesul repurtat în dauna bănăţenilor avea să conteze mult în lupta pentru adjudecarea titlului naţional.

Urma o nouă confruntare dificilă, în compania Victoriei Cluj, revelaţia returului. 8654Echipa de sub Feleac încheiase turul pe locul al VI-lea, la patru puncte în urma liderului Venus. Cu cele patru victorii consecutive obţinute în retur (4-2 la Oradea, cu CAO, 7-0 cu Unirea Tricolor, 3-1 cu Universitatea şi 5-1 cu Crişana), ardelenii ajunseseră, înaintea partidei din Capitală, pe locul poziţia a IV-a în ierarhia la zi. Ecartul de patru lungimi faţă de Venus rămânea intangibil, însă, pentru că şi liderul mersese ceas. Frumosul parcurs al juventiştilor din ultimele trei runde avea să fie întrerupt de o sincopă. Succesul la limită al Victoriei o urca pe aceasta pe ultima treaptă a podiumului. Din fericire pentru juventişti, înfrângerea nu a avut efecte nefaste în privinţa locului ocupat în clasament, rămânând pe locul al VII-lea. Tot acolo aveau să stagneze elevii lui Tibor Hesser şi în urma succesului net (4-1), repurtat acasă, în dauna Unirii Tricolor, conturat în urma celor două goluri marcate într-un interval de cinci minute. Întâlnirile pe care le-au pierdut, ulterior, în faţa CAO-ului, în Capitală, şi Universităţii, la Cluj, îi coborau pe oamenii preşedintelui Urlăţeanu tocmai pe poziţia a IX-a. A urmat o victorie reconfortantă, izbutită la scor de neprezentare, la Arad în faţa Gloriei. Succesul îi urca pe juventişti un loc, poziţie pe care staţionau şi în urma înfrângerii din fieful Rapidului de Giuleşti. Pe 6 iunie, mai avansau un loc, după ce dispuneau în Capitală, pe finalul jocului, de arădenii AMEFA-ei.

Înaintea meciului cu gruparea arădeană, într-o şedinţă a Comitetului clubului, desfăşurată miercuri 2 iunie 1937, Grigore Urlăţeanu şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte din cauza multiplelor ocupaţii. Iniţial, cererea i-a fost respinsă de către Comitet. La insistenţele sale, însă, demisia i-a fost acceptată de Comitetul care avea să-i ofere funcţia de conducere inginerului Cezar Popescu, membru al Comitetului de Conducere al clubului. Preşedinte al Societăţii petroliere „Distribuţia”, acesta a acceptat imediat oferta. În cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a luat în discuţie şi prelungirea contractului antrenorului Tibor Hesser. Era prima decizie importantă din mandatul noului preşedinte al grupării juventiste.

În cadrul Cupei României, echipa clubului albastru-roşu, avea să repete acelaşi parcurs excelent din ediţia precedentă. Ajungea, pentru al doilea an consecutiv, până în penultimul act al competiţiei care adunase la start, în acel an, 166 de echipe. Pentru Juventus, un amănunt era diametral opus faţă de primăvara trecută. De această dată, sorţii aveau să-i rezerve doar adversari din provincie. La 21 martie 1937, în faza şaisprezecimilor de finală, juventiştii treceau, în deplasare, cu emoţii, după prelungiri de Phoenix Baia Mare, divizionară B. Aceasta nu era o echipă oarecare, ci avea să câştige seria a II-a şi să promoveze în elita fotbalului românesc. După ce gazdele au deschis scorul spre finalul primei reprize, elevii lui Tibor Hesser egalau in-extremis printr-un… autogol şi aveau să încheie conturile în minutul 8 al prelungirilor. Tot în deplasare, dar la Timişoara, oamenii preşedintelui Grigore Urlăţeanu, încă în funcţie la acea dată, aveau să se impună şi în optimi, la 25 aprilie, în faţa unei alte divizionare secunde. De astă dată, îi eliminau pe localnicii de la CAM, în urma unei victorii „scurte”, printr-un gol marcat după un sfert de oră de joc. Pentru faza sferturilor de finală, zeiţa Fortuna le-a rezervat o altă grupare din al doilea eşalon divizionar: Vulturii Textila Lugoj. Şi gruparea bănăţeană avea să fie o viitoare colegă de eşalon cu Juventus, pentru că promovau din B primele patru clasate din fiecare serie. Pe aceasta a eliminat-o după o partidă disputată în Capitală, la 9 mai, pe stadionul din Splaiul Independenţei. A fost un clar 4-0 (1-0) care exprima fidel diferenţa dintre cele două combatante, deşi, cu zece minute înaintea fluierului final, avantajul gazdelor era de numai două goluri. Drumul spre finală al coechipierilor timişoreanului Emerich Vogl, avea să fie barat chiar în urbea de pe malurile Begăi, la 30 mai. Ripensia, campioana ţării în exerciţiu la acea dată, avea să se impună cu 5-2 (3-1), şi astfel „bifa” cea de-a patra prezenţă consecutivă în ultimul act al Cupei României. La 21 iunie, în Capitală, pe stadionul ANEF, Rapid avea să câştige pentru a doua oară preţiosul trofeu, tot în dauna timişorenilor, la fel ca în urmă cu doi ani. Numai că, de această dată, succesul era unul categoric. Giuleştenii se impuneau cu un sec 5-1, repetând scorul cu care îi eliminaseră în semifinale şi pe „negrii” Venusului.

Campionatul Naţional Divizia A

30.08.1936 Juventus Bucureşti – Gloria CFR Arad 1-2 (0-2) Au marcat: L. Palmer (’77) / P. Chereşlădean (’5, ’25). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Stanciu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Emerich Vogl, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ricardo De Vittor. Gloria CFR: 1. Fr. Theimler – 2. Şt. Variassy, 3. V. Volintir – 4. I. Vanea, 5. D. Racheru, 6. I. Lupaş – 7. P. Igna, 8. Rohan, 9. I. Fritz, 10. Şt. Dobra, 11. P. Chereşlădean. Arbitri: Gabriel Rusu (Cluj) – Al. Stăncescu, I. Bădescu (Bucureşti). Delegat federal: Ştefan Lucescu. Stadion: ONEF.

06.09.1936 Victoria Cluj – Juventus Bucureşti 3-0 (2-0) Au marcat: V. Cornea (’8), V. Căpuşan (’23), Gh. Brandabura (’68 – ag.). Victoria: 1. Al. Munteanu II – 2. V. Chendreanu II, 3. I. Felecan I – 4. N. Munteanu I, 5. V. Pop III, 6. G. Nistor – 7. V. Cornea, 8. Ad. Fărcăşanu, 9. M. Cociuban II, 10. T. Felecan II, 11. V. Căpuşan. Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Emerich Vogl, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ricardo De Vittor. Arbitru: Nicolae Măcian (Arad). Stadion: Municipal – Cluj.

12.09.1936 Unirea Tricolor Bucureşti – Juventus Bucureşti 3-3 (2-2) Au marcat: Tr. Iordache (2), S. Niculescu / I. Korony, P. Sucitulescu (ag.), L. Palmer. Unirea Tricolor: 1. Ilie Ionescu – 2. P. Sucitulescu, 3. I. Iliescu – 4. N. Florea, 5. P. Steinbach, 6. Al. Covaci – 7. Tr. Ionescu, 8. D. Schileru, 9. S. Niculescu, 10. Şt. Cârjan, 11. Tr. Iordache. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Emerich Vogl, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ricardo De Vittor. Arbitri: Constantin Iliescu – P. Mănişoreanu, Marcus (Bucureşti). Delegat federal: Bucur Bârsu. Stadion: Unirea.

26.09.1936 Juventus Bucureşti – CFR Bucureşti 1-4 (0-2) Au marcat: R. De Vittor / I. Bogdan (2), I. Moldoveanu, Şt. Auer. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Emerich Vogl, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ricardo De Vittor. CFR: 1. P. Rădulescu – 2. Şt. Wetzer II, 3. N. Roşculeţ – 4. V. Cossini, 5. D. Fănescu, 6. M. Vasioiu – 7. I. Moldoveanu, 8. Şt. Auer, 9. I. Lengheriu, 10. Şt. Barbu II, 11. I. Bogdan. Arbitri: Nicolae Măcian (Arad) – O. Pârvulescu, A. Pârvan (Bucureşti). Delegat federal: Alexandru Căpăţână. Stadion: ONEF.

10.10.1936 Juventus Bucureşti – Universitatea Cluj 2-3 (1-0) Au marcat: V. Vaida (II) (’30), Tr. Zăinescu (’80) / Em. Putnic (’50, ’83), S. Ploeşteanu (’73). Juventus: 1. Anghel Creţeanu – 2. Avram Dragomirescu, 3. Constantin Neacşu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Emerich Vogl, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ricardo De Vittor. Universitatea: 1. A. Sepci – 2. Em. Borgia, 3. Gr. Iancovici – 4. D. Golub, 5. V. Gain, 6. N. David – 7. Bengescu, 8. Em. Putnic, 9. J. Szanislo I, 10. S. Ploeşteanu, 11. I. Eşanu. Arbitru: Mitty Niculescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

17.10.1936 Juventus Bucureşti – Venus Bucureşti 2-1 (1-1) Au marcat: V. Vaida (II) (’35, ’56 – pen.) / K. Humis (’36). Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Constantin Stanciu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ricardo De Vittor. Venus: 1. N. Iordăchescu – 2. L. Sfera, 3. Gh. Albu – 4. A. Bărbulescu, 5. A. Eisenbeisser, 6. N. Gorgorin – 7. L. Gruin, 8. G. Sepi II, 9. K. Humis, 10. P. Vâlcov, 11. N. Ene. Arbitru: Ilie Ciurel (Cluj). Delegat federal: Păcuraru Stadion: Venus.

01.11.1936 Ripensia Timişoara – Juventus Bucureşti 6-2 (2-0) Au marcat: R. Kotormany (’40), S. Bindea (’44), Şt. Dobay (’52, ’57), Al. Schwartz (’62), Z. Beke (’70) / Tr. Zăinescu (’58, ’89 – pen.). Ripensia: 1. D. Pavlovici – 2. R. Bürger, 3. V. Chiroiu – 4. P. Gall, 5. R. Kotormany, 6. V. Deheleanu – 7. S. Bindea, 8. Z. Beke, 9. C. Lazăr, 10. Al. Schwartz, 11. Şt. Dobay. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ricardo De Vittor. Arbitru: Iancu Ceaureanu (Bucureşti). Delegat federal: col. Kirculescu. Stadion: Electrica – Timişoara.

08.11.1936 Juventus Bucureşti – Chinezul ILSA Timişoara 5-2 (2-2) Au marcat: I. Korony (’10, ’85), L. Palmer (’31), C. Stanciu (’69), Tr. Zăinescu (’76) / A. Thierjung (’32, ’41). Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Constantin Stanciu, 10. Traian Zăinescu, 11. Ladislau Palmer. Chinezul ILSA: 1. I. Schmidt – 2. A. Molnar, 3. Şt. Kohl – 4. T. Nagy I, 5. Albert, 6. R. Demetrovici – 7. A. Szillard I, 8. M. Glasz, 9. A. Thierjung, 10. I. Bajusz, 11. L. Lowenfeld. Arbitru: Petru Vasile (Constanţa) – Al. Guţescu, V. Georgescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

15.11.1936 AMEFA Arad – Juventus Bucureşti 0-0 AMEFA: 1. R. Sadowsky – 2. Al. Kovacs, 3. A. Buibaş – 4. I. Szurdi, 5. Ad. Szabo, 6. Z. Szanislo II – 7. Şt. Cucula, 8. I. Leb, 9. Şt. Pernecky, 10. Em. Feraru, 11. I. Prassler. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Constantin Stanciu. Arbitru: Ilie Ciurel (Cluj). Stadion: Gloria – Arad.

 

* Meci amânat din etapa a VII-a, programat pentru 24.10.1936.

22.11.1936 CA Oradea – Juventus Bucureşti 1-1 (0-1) Au marcat: I. Bartha (’74) / L. Palmer (’22). CAO: 1. M. David – 2. I. Bartha, 3. A. Sarkady – 4. Fr. Spielmann, 5. G. Juhasz, 6. A. Feuerstein – 7. E. Geczö, 8. N. Kovacs, 9. I. Bodola, 10. E. Cocsis, 11. L. Halaty. Juventus: 1. Ivan Endreffi – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Constantin Stanciu, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Carlo De Vittor. Arbitru: Anton Mureşan (Cluj). Stadion: Regele Carol I – Oradea.

29.11.1936 Juventus Bucureşti – Crişana Oradea 2-1 (1-1) Au marcat: Tr. Zăinescu (’4, ’63) / G. Pop II (’8). Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Constantin Stanciu. Crişana: 1. I. Negru – 2. L. Szabo, 3. E. Saborsky – 4. Fr. Pintea, 5. L. Micu, 6. I. Pop – 7. I. Hodişan, 8. Ad. Bocşa, 9. G. Pop II, 10. A. Szöke, 11. P. Maliţa. Arbitri: Aurel Stanciu (Cluj) – G. Buşa, P. Kroner (Bucureşti). Stadion: Venus.

 

  Venus   Bucureşti 11 6 3 2 34 : 16 15p
  CFR   Bucureşti 11 6 2 3 28 : 16 14p
  Gloria CFR     Arad 11 6 2 3 25 : 17 14p
  Ripensia   Timişoara 11 7 0 4 33 : 23 14p
  AMEFA   Arad 11 4 4 3 17 : 14 12p
  Victoria   Cluj 11 5 1 5 23 : 23 11p
  Universitatea   Cluj 11 5 1 5 25 : 26 11p
  CA   Oradea 11 4 2 5 21 : 25 10p
  Crişana   Oradea 11 4 1 6 21 : 26 9p
  Juventus     Bucureşti 11 3 3 5 19 : 26 9p
  Chinezul ILSA     Timişoara 11 3 1 7 23 : 37 7p
  Unirea Tricolor     Bucureşti 11 2 2 7 23 : 43 6p

 

28.02.1937 Venus Bucureşti – Juventus Bucureşti 6-0 (1-0) Au marcat: K. Humis (’42, ’54), L. Gruin (’57, ’87), P. Vâlcov (’75, ’85). Venus: 1. C. Burdan – 2. L. Sfera, 3. Gh. Albu – 4. A. Bărbulescu, 5. N. Vâlcov, 6. N. Gorgorin – 7. L. Gruin, 8. D. Gavrilescu, 9. K. Humis, 10. P. Vâlcov, 11. N. Ene. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Stanciu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Ricardo De Vittor. Arbitru: Petre Vuia (Bucureşti). Stadion:Venus

07.03.1937 Crişana Oradea – Juventus Bucureşti3-3 (1-1) Au marcat: Ad. Bocşa (’16), O. Nagy (’85, ’87) / V. Vaida (II) (’25), L. Palmer (’53), Tr. Zăinescu (’77). Crişana: 1. I. Negru – 2. L. Szabo, 3. E. Saborsky – 4. I. Pop I, 5. D. Aştilean, 6. L. Micu – 7. Ad. Bocşa, 8. O. Nagy, 9. G. Pop II, 10. Deleanu, 11. P. Maliţa. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Gheorghe Brandabura, 6. Constantin Stanciu – 7. Ricardo De Vittor, 8. Vasile Vaida (II), 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Arbitru: Aurel Stanciu (Cluj). Stadion: Regele Carol I – Oradea.

14.03.1937 Chinezul Timişoara – Juventus Bucureşti 1-3 (1-1) Au marcat: I. Bajusz (’30) / R. De Vittor (’20, ’48), Tr. Zăinescu (’58). Chinezul: 1. I. Schmidt – 2. A. Molnar, 3. Tieffert – 4. I. Loszoncz I, 5. T. Nagy I, 6. R. Demetrovici – 7. A. Szillard I, 8. Loszoncz II, 9. M. Glasz, 10. I. Bajusz, 11. L. Lowenfeld. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Arbitru: Gabriel Rusu (Cluj). Stadion: Banatul – Timişoara.

28.03.1937 Juventus Bucureşti – Ripensia Timişoara 2-1 (0-0) Au marcat: Tr. Zăinescu (’79), R. De Vittor (’87) / Z. Beke (’61). Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Stanciu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Ripensia: 1. D. Pavlovici – 2. V. Chiroiu, 3. B. Hocksary – 4. C. Lazăr, 5. R. Kotormany, 6. V. Deheleanu – 7. S. Bindea, 8. Z. Beke, 9. Gh. Ciolac, 10. Al. Schwartz, 11. Şt. Dobay. Arbitri: Aurel Stanciu (Cluj) – Al. Guţescu, D. Pencovici (Bucureşti). Stadion: Venus.

04.04.1937 Juventus Bucureşti – Victoria Cluj 2-3 (1-1) Au marcat: I. Korony (’30), L. Palmer (’46) / M. Cociuban II (’11), V. Căpuşan (’47), T. Felecan II (’60). Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Stanciu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Victoria: 1. Al. Munteanu II – 2. Gh. Cociuban I, 3. I. Felecan I – 4. Ad. Pal, 5. V. Pop III, 6. G. Nistor – 7. V. Cornea, 8. N. Munteanu I, 9. M. Cociuban II, 10. T. Felecan II, 11. V. Căpuşan. Arbitri: Virgil Vartolomeu (Constanţa) – Al. Guţescu, M. Cruţescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

10.04.1937 Juventus Bucureşti – Unirea Tricolor Bucureşti 4-1 (1-0) Au marcat: Tr. Zăinescu (’39), I.88888 Korony (’64), Gh. Vulcănescu (’69), L. Palmer (’86) / S. Niculescu (’59). Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Unirea Tricolor: 1. E. Munteanu – 2. P. Sucitulescu, 3. I. Iliescu – 4. N. Florea, 5. P. Steinbach, 6. I. Boteanu – 7. Tr. Ionescu, 8. D. Schileru, 9. S. Niculescu, 10. Şt. Cârjan, 11. Tr. Iordache. Arbitri: Adalbert Ritter (Timişoara) – V. Pop, P. Greculescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

23.04.1937 Juventus Bucureşti – CA Oradea 0-3 (0-1) Au marcat: N. Kovacs (’8, ’68), E. Cocsis. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. CAO: 1. M. David – 2. N. Zuckerman, 3. A. Sarkady – 4. A. Kraus, 5. G. Juhasz, 6. A. Feuerstein – 7. E. Geczö, 8. Al. Verzar, 9. N. Kovacs, 10. I. Bodola, 11. E. Cocsis. Arbitri: Alexandru Milivoi (Timişoara) – L. Caciuc, Şt. Bărbulescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

02.05.1937 Universitatea Cluj – Juventus Bucureşti 2-1 (2-0) Au marcat: J. Szanislo I (’2), S. Ploeşteanu (’3) / L. Palmer (’62). Universitatea: 1. A. Sepci – 2. Em. Borgia, 3. Gr. Iancovici – 4. Em. Putnic, 5. V. Gain, 6. D. Golub – 7. Şt. Benţa, 8. I. Păunescu, 9. J. Szanislo I, 10. S. Ploeşteanu, 11. P. Draga. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Constantin Neacşu – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Arbitru: Nicolae Măcian (Arad). Stadion: Municipal – Cluj.

16.05.1937 Gloria CFR Arad – Juventus Bucureşti 0-3 (0-3) Au marcat: I. Korony (’13), V. Vaida (II) (’25), Gh. Vulcănescu (’44). Gloria CFR: 1. Fr. Theimler – 2. V. Volintir, 3. Şt. Variasy – 4. I. Lupaş, 5. Şt. Dobra, 6. I. Vanea – 7. P. Igna, 8. Rohan, 9. I. Fritz, 10. V. Nicola, 11. Gh. Mercea. Juventus: 1. Ivan Endreffi – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Arbitru: Teofil Morariu (Oradea). Stadion: Gloria – Arad.

21.05.1937 FC Rapid Bucureşti – Juventus Bucureşti 4-2 (3-1) Au marcat: I. Bogdan (2), Şt. Auer, I. Baratky / V. Vaida (II), Tr. Zăinescu. FC Rapid: 1. I. Lăpuşneanu – 2. Şt. Wetzer II, 3. N. Roşculeţ – 4. V. Cossini, 5. Gh. Răşinaru, 6. L. Raffinsky – 7. I. Moldoveanu, 8. Şt. Auer, 9. Şt. Barbu II, 10. I. Baratky, 11. I. Bogdan. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Gheorghe Brandabura, 5. Coloman Braun, 6. Nicolae Petrescu – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Arbitri: Petre Kroner – B. Vasilescu, D. Pencovici (Bucureşti). Stadion: Venus.

06.06.1937 Juventus Bucureşti – AMEFA Arad 2-1 (1-1) Au marcat: V. Vaida (II) (’44), Tr. Zăinescu (’85) / Şt. Pernecky (’20). Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. AMEFA: 1. R. Sadowsky – 2. Al. Kovacs, 3. A. Buibaş – 4. I. Szurdi, 5. Ad. Szabo, 6. Z. Szanislo II – 7. I. Prassler, 8. I. Leb, 9. Şt. Pernecky, 10. Fr. Dvorjak, 11. D. Bătrân. Arbitri: Petre Kroner – D. Pencovici, I. Bădescu (Bucureşti). Stadion: Venus.

 

  Venus     Bucureşti 22 13 6 3 63 : 26 32p
  FC Rapid     Bucureşti 22 13 4 5 58 : 27 30p
  Ripensia   Timişoara 22 13 1 8 59 : 39 27p
  AMEFA   Arad 22 10 7 5 46 : 27 27p
  Victoria   Cluj 22 12 1 9 55 : 47 25p
  CA   Oradea 22 8 4 10 39 : 45 20p
  Juventus     Bucureşti 22 8 4 10 41 : 51 20p
  Chinezul   Timişoara 22 7 4 11 46 : 55 18p
  Gloria CFR     Arad 22 8 2 12 42 : 55 18p
  Universitatea   Cluj 22 8 2 12 38 : 62 18p
  Crişana   Oradea 22 5 5 12 35 : 56 15p
  Unirea Tricolor     Bucureşti 22 6 2 14 49 : 81 14p

 

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1936/37: Gheorghe Brandabura (21, 11, 10), Coloman Braun (16, 6, 10), Anghel Creţeanu (3, 3, 0), Avram Dragomirescu (19, 11, 8), Ivan Endreffy (19, 8, 11), Iosif Korony (21, 11, 10), Constantin Neacşu (5, 4, 1), Ladislau Palmer (22, 11, 11), Nicolae Petrescu (22, 11, 11), Constantin Stanciu (10, 6, 4), Vasile Vaida (II) (15, 9, 6), Ricardo De Vittor (16, 9, 7), Emerich Vogl (22, 11, 11), Gheorghe Vulcănescu (10, 0, 10), Traian Zăinescu (21, 10, 11). ANTRENORI: Gyula Dobo (etapele I – IV), Dezideriu Lacky (etapele V – XI) şi Tibor Hesser (de la 25 februarie 1937). COMITET DIRECTOR: Alfred Fulga, Grigore Urlăţeanuşi Sergiu Petrovici (10 octombrie 1936 – 7 februarie 1937). PREŞEDINŢI: Grigore Urlăţeanu (până pe 10 octombrie 1936), Alfred Fulga (până pe 7 februarie 1937), Grigore Urlăţeanu (7 februarie – 2 iunie 1937) şi ing. Cezar Popescu (din 2 iunie 1937).

 

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei sunte trecute, în ordine: numărul total de meciuri disputate, numărul jocurilor din tur şi, respectiv, al celor din retur.

 

GOLGETERII ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1936/37:66677

12 GOLURI: Traian Zăinescu – 1 din penalty

8 GOLURI:    Ladislau Palmer

7 GOLURI:   Vasile Vaida (II)

6 GOLURI:    Iosif Korony

4 GOLURI:    Ricardo De Vittor

2 GOLURI:    Gheorghe Vulcănescu

1 GOL:             Constantin Stanciu

AUTOGOL:   Petre Sucitulescu (Unirea Tricolor Bucureşti)

faza din meciul Juventus - Vulturii Textila

Cupa României

Şaisprezecimile de finală (21.03.1937)

BAIA MARE: Phoenix Baia Mare (div. B) – Juventus Bucureşti (div. A) 1-2 (1-0, 1-1, 1-2) Au marcat: Sereny III (’36) / Al. Ardoş (’86 – ag.), L. Palmer (’98). Phoenix: 1. Sabău – 2. Al. Ardoş, 3. Şt. Holtzmann – 4. Bartoş, 5. Manu, 6. Palffy – 7. Gh. Kert, 8. L. Freiberg, 9. Szereny III, 10. I. Szereny II, 11. A. Stetz. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Constantin Stanciu – 4. Vasile Vaida (II), 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Arbitru: Anton Mureşan (Cluj). Delegat federal: dr. Turcu. Stadion: Municipal – Baia Mare.

Optimile de finală (25.04.1937)

TIMIŞOARA:CAMT Timişoara (div. B) – Juventus Bucureşti (div. A) 0-1 (0-1) A marcat: R. De Vittor (’15). CAMT: 1. Damacek – 2. C. Golgoczi, 3. Hajdu – 4. Bedö, 5. Reiter, 6. I. Janossi – 7. Farago, 8. Raab, 9. M. Zsizsik, 10. Stochsloeger, 11. N. Perszem. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Avram Dragomirescu, 3. Emerich Vogl – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Vasile Vaida (II). Arbitru: Gabriel Rusu (Cluj). Stadion: CAM – Timişoara.

Sferturile de finală (09.05.1937)

BUCUREŞTI:Juventus Bucureşti (div. A) – Vulturii Textila Lugoj (div. B) 4-0 (1-0) Au marcat: I. Korony (’8, ’90), V. Vaida (II) (’60, ’81). Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Vasile Vaida (II), 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Vulturii Textila: 1. Pfeillinger – 2. Ignuţa, 3. Pascu – 4. Cipay, 5. Iorga, 6. Maior I – 7. N. Schira, 8. Popescu, 9. Mayer II, 10. Musteţiu, 11. Franţiu. Arbitru: Anton Irimescu (Iaşi). Stadion: Venus.

Semifinalele (30.05.1937)

TIMIŞOARA:Ripensia Timişoara (div. A) – Juventus Bucureşti (div. A) 5-2 (3-1) Au marcat: Gh. Ciolac (’25, ’29), Şt. Dobay (’35, ’49), Al. Schwartz (’87) / L. Palmer (’44), I. Korony (’70). Ripensia: 1. W. Zombory – 2. R. Bürger, 3. B. Hoksary – 4. C. Lazăr, 5. P. Gall, 6. V. Deheleanu – 7. S. Bindea, 8. Z. Beke, 9. Gh. Ciolac, 10. Al. Schwartz, 11. Şt. Dobay. Juventus: 1. Ivan Endreffy – 2. Emerich Vogl, 3. Avram Dragomirescu – 4. Nicolae Petrescu, 5. Coloman Braun, 6. Gheorghe Brandabura – 7. Ricardo De Vittor, 8. Iosif Korony, 9. Traian Zăinescu, 10. Ladislau Palmer, 11. Gheorghe Vulcănescu. Arbitru: Petru Vasile (Constanţa). Stadion: Electrica – Timişoara.

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1936/37: Gheorghe Brandabura (4), Coloman Braun (4), Anghel Creţeanu (0), Avram Dragomirescu (3), Ivan Endreffy (4), Iosif Korony (4), Constantin Neacşu (0), Ladislau Palmer (4), Nicolae Petrescu (3), Constantin Stanciu (1), Vasile Vaida (II) (3), Ricardo De Vittor (3), Emerich Vogl (4), Gheorghe Vulcănescu (3), Traian Zăinescu (4). ANTRENOR: Tibor Hesser. COMITET DIRECTOR: Alfred Fulga, Grigore Urlăţeanuşi Sergiu Petrovici (10 octombrie 1936 – 7 februarie 1937). PREŞEDINŢI: Grigore Urlăţeanu (până pe 10 octombrie 1936), Alfred Fulga (până pe 7 februarie 1937),Grigore Urlăţeanu (7 februarie – 2 iunie 1937) şi ing. Cezar Popescu (din 2 iunie 1937).

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei este trecut numărul de meciuri disputate în Cupa României.

GOLGETERII ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1936/37:

3 GOLURI:                  Iosif Korony

2 GOLURI:                  Ladislau Palmer, Vasile Vaida (II)

1 GOL:                         Ricardo De Vittor

AUTOGOL:                Alexandru Ardoş (Phoenix Baia Mare)

LOTUL ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1936/37: Gheorghe Brandabura (25, 21, 4), Coloman Braun (20, 16, 4), Anghel Creţeanu (3, 3, 0), Avram Dragomirescu (22, 19, 3), Ivan Endreffy (23, 19, 4), Iosif Korony (25, 21, 4), Constantin Neacşu (5, 5, 0), Ladislau Palmer (26, 22, 4), Nicolae Petrescu (25, 22, 3), Constantin Stanciu (11, 10, 1), Vasile Vaida (II) (18, 15, 3), Ricardo De Vittor (19, 16, 3), Emerich Vogl (26, 22, 4), Gheorghe Vulcănescu (13, 10, 3), Traian Zăinescu (25, 21, 4). ANTRENORI: Gyula Dobo (etapele I – IV), Dezideriu Lacky (etapele V – XI) şi Tibor Hesser (de la 25 februarie 1937). COMITET DIRECTOR: Alfred Fulga, Grigore Urlăţeanuşi Sergiu Petrovici (10 octombrie 1936 – 7 februarie 1937). PREŞEDINŢI: Grigore Urlăţeanu (până pe 10 octombrie 1936), Alfred Fulga (până pe 7 februarie 1937), Grigore Urlăţeanu (7 februarie – 2 iunie 1937) şi ing. Cezar Popescu (din 2 iunie 1937).

În paranteză, în dreptul fiecărui component al echipei sunt trecute, în ordine: numărul total de meciuri oficiale disputate în anul competiţional 1936/37, numărul jocurilor din campionat şi, respectiv, al celor din Cupa României.

GOLGETERII ECHIPEI JUVENTUS ÎN EDIŢIA 1936/37:

12 GOLURI:Traian Zăinescu – 1 din penalty

10 GOLURI:Ladislau Palmer

9 GOLURI:  Iosif Korony, Vasile Vaida (II)

5 GOLURI: Ricardo De Vittor

2 GOLURI: Gheorghe Vulcănescu

1 GOL:          Constantin Stanciu

AUTOGOL:   Alexandru Ardoş (Phoenix Baia Mare), Petre Sucitulescu (Unirea Tricolor Bucureşti)

 

TOTAL JOCURI ÎN EDIŢIA 1936/37:

(26)               Ladislau Palmer, Emerich Vogl

(25)               Gheorghe Brandabura, Iosif Korony, Nicolae Petrescu, Traian Zăinescu

(23)               Ivan Endreffy

(22)               Avram Dragomirescu

(20)               Coloman Braun

(19)               Ricardo De Vittor

(18)               Vasile Vaida (II)

(13)               Gheorghe Vulcănescu

(11)               Constantin Stanciu

(5)                  Constantin Neacşu

(3)                  Anghel Creţeanu

Aceasă poveste, pe lângă multe altele, face parte şi din cartea Petrolul Ploiesti, Istorie si Traditie – Volumul I Inceputurile. Ea este prima etapa dintr-un proiect strucuturat pe cinci volume a statiscianului si in acelasi timp petrolistului Razvan V. Fratila. Nascut in 1924, Juventus Bucuresti avea sa fie primul nume al echipei noastre, mutate ulterior la Ploiesti. O carte ce nu ar trebui sa lipsească din biblioteca niciunui petrolist. Cei care doriti sa achizitionati aceasta carte, puteti sa o faceti prin e-mail la info@ploiestiulpatrianoastra.com sau pe pagina de facebook a comunitatii petroliste Ploiestiul Patria Noastra, facebook.com/PloiestiulPatriaNoastra pretul unui volum fiind de 65 de ron.

Notă: fotografiile din cuprinsul textului au caracter exclusiv pentru acest site şi nu pot fi folosite fără acordul autorului cărţii.

 

Lasa un comentariu