Share Button

Petrolul a remizat la Chiajna, la capătul unui nou meci ce poate fi trecut în categoria celor aparte. Ploieştenii au condus cu 1-0, după golul lui Moussa, l-au pierdut prematur pe Faug-Porre, s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj în urma autogolului lui Benga şi a reuşitei de excepţie semnată de Serediuc, dar au avut forţa să revină şi să egaleze prin Marinescu.

Cu două echipe ce nu cunoscuseră gustul victoriei în acest start de campionat, meciul de la Chiajna a avut un ritm alert, influenţat, cu moussasiguranţă, şi de temperatura mult mai prietenoasă înregistrată la ora startului. “Lupii” au propus un prim “11” schimbat destul de mult faţă de primele etape, cu Peteleu revent printre titulari, cu Beţa trecut în banda stângă a apărării şi cu Farina debutând cu această ocazie, iar trupa lui Selymes a început promiţător, căutând să-şi impună superioritatea la mijlocul terenului.

E drept, amfitrionii au fost cei care au ameninţat primii poarta, prin Serediuc (6) şi Constantinescu (11), dar evenimentele cu adevărat importante aveau să se petreacă spre finalul primei părţi. Petroliştii au deschis scorul cu zece minute înainte de pauză, atunci când Farina a pătruns pe partea dreaptă, a centrat în marginea careului mic, iar MOUSSA a profitat de neînţelegerea dintre Iacob şi Sârghi, împingând balonul în plasă aproape de pe linia porţii.

Patru minute mai târziu, ploieştenii aveau să rămână în inferioritate numerică, după ce Faug-Porre a văzut cel de-al doilea cartonaş galben la un henţ comis în propria suprafaţă de pedeapsă, Concordia având şi şansa egalării, de la punctul cu var. Doar că Pecanha l-a “ghicit” pe Purece (40) şi a parat lovitura de pedeapsă, iar Petrolul părea să intre în avantaj la cabine. A venit, însă, primul minut al prelungirilor, atunci când Benga s-a interpus nefericit la o minge centrată, de pe stânga, de Bucurică, iar gazdele reuşeau, astfel, să restabilească echilibrul pe tabelă în urma unui autogol.interior

Lucrurile au continuat să meargă rău pentru ploieşteni şi după reluare, pentru că Serediuc (47) a marcat un gol de generic, cu un şut de la 12-13 metri, lateral dreapta, în vinclul colţului scurt al porţii apărate de Pecanha, iar “lupii”, cu un om mai puţin pe teren, se vedeau puşi în situaţia de a alerga după egalare. Imediat au apărut două situaţii bune, o lovitură liberă de la 16 metri şi o “indirectă” de la 8 metri, lateral stânga, ambele rămase, din păcate, fără rezultat pe tabela de marcaj, iar pe măsură ce se scurgea timpul misiunea “găzarilor” devenea tot mai dificilă.

Petrolul n-a renunţat, însă, la luptă, a continuat să joace mai bine decât oponenta ei chiar şi în 10 oameni, iar eforturile s-au concretizat în minutul 76, atunci când, la capătul unei combinaţii superbe între Zoubir şi Marinescu, “căpitanul” ploieştenilor a înscris cu un şut imparabil de la 16 metri.

S-a terminat 2-2, Petrolul bifând, astfel, cea de-a treia remiză în patru jocuri, după un meci în care băieţii lui Selymes au avut meritul de a nu fi renunţat niciun moment la luptă. Sâmbăta viitoare, de la ora 21.00, “lupii” revin pe “Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Pandurii Tg. Jiu.

CS Concordia Chiajna – FC Petrolul Ploieşti 2-2 (1-1)

Marcatori: Benga (45+1, aut.), Serediuc (47)/Moussa (36), Marinescu (76).

CS Concordia: Iacob – Bărboianu, Tincu, Sârghi, Bucurică – Giurgiu – Serediuc, Cristescu (80 Răducanu), Purece (cpt) (85 Ciobanu), Constantinescu (73 S. Pană) – Pena. Antrenor: Marius Baciu.

FC Petrolul: Pecanha – Peteleu (46 Rippert), Benga, Faug-Porret, Beţa – Ropotan, Marinescu (cpt) – Farina (55 Nepomuceno), Zoubir, Varga (44 Bucşa) – Moussa. Antrenor: Tibor Selymes.

Au arbitrat: Marcel Bârsan (Bucureşti) – Nagy Miclos (Cluj) şi Alexandru Cerei (Cluj).

Arbitru de rezervă: Denis Heidiner (Hunedoara).

Observatori: Imilian Şerbănică (Bucureşti) şi Aron Huzu (Sibiu).

Cartonaşe galbene: Sârghi (48), Bărboiuanu (75)/Faug-Porret (27, 40), Ropotan (33), Peteleu (39), Marinescu (55), Nepomuceno (90+2).

Cartonaş roşu: Faug-Porret (40).

sursa:fcpetrolul.ro

Foto: Cristi Stavri sportpictures.eu

Lasa un comentariu