Share Button

Pe “Arena Naţională”, într-o atmosferă dominată copios de suporterii veniţi de la Ploieşti, Petrolul a început stagiunea 2015-2016 aşa cum şi-a dorit, adică fără înfrângere în faţa campioanei en-titre. A fost 0-0 după un meci echilibrat, cu ocazii importante de ambele părţi, fiecare dintre combatante trimiţând, câte o dată, balonul în bară.

Duelul din Capitală a început cu un joc prudent propus de ambele tabere, caracteristică ce a persistat, de altfel, vreme de aproape o jumătate de oră. Adică până la prima ocazie mare, una de-a dreptul uriaşă s-ar putea spune, trecută în contul “lupilor”, atunci când Nepomuceno (30) a rămas, singur-singurel, cu mingea la picior în mijlocul suprafeţei de pedeapsă a gazdelor, dar a şutat în butul din stânga lui Cojocaru! benga, fcp, fcsb, petrolul

A fost, practic, momentul care a trezit meciul la viaţă, FCSB trecând, mai apoi, pe lângă deschiderea scorului, dar Pecanha a blocat la sacrificiu în faţa lui Papp (40), fundaşul dreapta al gazdelor aflat în colţul careului mic al petroliştilor. Aproape de pauză, Nepomuceno (43) l-a “întins” pe Cojocaru cu o lovitură de cap, iar, la faza imediat următoare, Stanciu a şutat bine de la 18 metri, dar Pecanha a fost, încă o data, providenţial, respingând extraordinar.

„Lupii” au început promiţător partea a doua, cu o nouă oportunitate importantă, dar Faug-Porret (48) a trimis cu capul, de la 8-9 metri, direct în braţele lui Cojocaru. „Contra” amfitrionilor a venit după câteva zeci de secunde, Papp (50) reluând balonul, tot cu capul, în transversală.

Treptat, jocul a revenit la coordonatele de la începutul său, Petrolul reuşind să se închidă bine în defensivă, în tentativa de a-şi ţine oponenta cât mai departe pe propria poartă. Fără ca asta să însemne, însă, şi o renunţare la orice intenţie ofensivă, pentru că, pe final, ploieştenii puteau da lovitura, atunci când Rusu (89) a rămas singur cu Cojocaru, dar a tras în acesta, iar Nepomuceno a continuat faza cu un şut, expediat de la 14 metri, ce a ocolit de puţin ţinta.

FCSB a forţat în prelungiri cu câteva atacuri în valuri şi lovituri consecutive de la colţul terenului, dar reduta ploieşteană a rezistat până la final, tabela de marcaj rămânând, astfel, nemodificată. Un 0-0 încurajator pentru o echipă formată aproape în întregime în această vară, dar care a arătat, pe “Arena Naţională”, elementele pe care şi le dorea Tibi Selymes: dorinţă, spirit de sacrificiu şi o bună organizare.

Sâmbăta viitoare, de la ora 18.30, FC Petrolul va debuta pe “Ilie Oană” în actuala stagiune, într-un meci contra nou-promovatei FC Voluntari.

Foto: www.sportpictures.eu

FCSB Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 0-0

FCSB: Cojocaru – Papp, Varela, Toșca, Guilherme – Breeveld (76 Tahar), Muniru – Chipciu, Stanciu, Enceanu (62 Ad. Popa) – Iancu (55 Tudorie). Antrenor: Mirel Rădoi.

FC Petrolul: Pecanha – Beţa, Benga, Faug-Porret, Rippert (73 Chiriţă) – Ropotan, Altama (54 Voinea) – Zoubir, Marinescu (cpt), Nepomuceno – Moussa (73 Rusu). Antrenor: Tibor Selymes.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – Octavian Şovre (Oradea) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea)

Observatori: Marcel Vasile (Bucureşti) şi Cornel Sorescu (Piteşti).

Cartonaşe galbene: Stanciu (33), Enceanu (61), Toşca (90+4)/Benga (6), Altama (24), Ropotan (28), Rippert (54), Chiriţă (77), Voinea (80), Rusu (77).

sursa:fcpetrolul.ro

Lasa un comentariu