Share Button

Petrolul a învins în această seară cu 2-1 campioana Sloveniei, NK Maribor și bifează cel de-al patrulea succes consecutiv din cantonamentul de vară de la Maribor.  Golurile ploieștenilor au fost reușite de Gerson (73) și Adrian Mutu (87 pen). Partida s-a disputat pe arena Ljudski, o arenă cochetă de 13.000 de locuri, unde NK Maribor își dispută jocurile de pe teren propriu.fcp, maribor

Tehnicianul Petrolului, Răzvan Lucescu a început partida din această seară cu următorul “11”: Pecanha (cpt) – Alcenat, Hoban, Satli, Fanchone – Romario, De Lucas – Priso, Albin, Morar – Tamuz.

De partea cealaltă,  tehnicianul slovenilor, Ante Simundza, a trimis în teren următoarea formulă: Handanovic – Stojanovic, Rajcevic (cpt), Suler, Mejac – Vrsic, Filipovic, Dervisevic, Bohar – Fajic, Mendy.

De menționat că la campioana Sloveniei au jucat și doi fotbaliști care au activat în campionatul Ligii 1, este vorba despre Philippe Mendy și Dare Vrsic, foști jucători la Dinamo, respectiv Poli Timișoara.

Prima repriză le-a aparținut în totalitate slovenilor, ”violeții” trecând în numeroase rânduri pe lângă deschiderea scorului. Fajic în numai două minute (11, 14) a trimis cu capul în transversala lui Pecanha, pentru ca în minutul 36, Bohar să aducă avantajul pe tabelă  în urma unui șut din apropierea porții lui Pecanha.   

După pauză, Lucescu jr. a făcut două modificări, au ieșit Morar și Fanchone, au intrat Mutu și Beța. În actul secund, rolurile s-au inversat, și cei care au luat inițiativa au fost ploieștenii. Astfel, încă din minutul 49, Adrian Mutu a trimis puțin pe lângă poartă cu un șut de la marginea careului de 16 metri.  Slovenii au replicat imediat și două minute mai târziu, același Fajic (51) a irosit o bună ocazie, șutând peste poartă din poziție ideală.

Petrolul a fost mult mai prezentă în atac în repriza a doua și în minutul 73 nou intratul Gerson a reluat cu capul centrarea din corner a lui Marinescu, deviată ușor de Albin.

Lucescu jr. și omologul său au schimbat aproape întrega distribuție, astfel că din minutul 73, Petrolul a avut următoarea alcătuire: Bolboașă – Alcenat, Hoban, Gerson, Beța – Mustivar, Marinescu – Nepomuceno, Albin, Mutu – N’Koyi.

Intrat de doar șase minute în teren, noua achiziție a Petrolului, olandezul N’Koyi (79) are șansa de a-i duce pe ”găzari” în avantaj, dar șutul său este respins în corner de către portarul advers. Iși face apariția pe teren și tânărul George Mareș, proaspăt transferat în tabăra lupilor. Nou-intratul Mareș (18) este servit excelent de Adi Mutu , dar tânărul atacant rămas singur cu portarul nu reușește să înscrie golul victoriei.

Cum golul plutea în aer, lovitura de grație a venit cu trei minute înainte de finalul partidei, atunci cand Mutu (87) a reușit să transforme un penalty ( n.r. specialitatea casei -”scăriță” pe centrul porții), ca urmare a unui henț comis în careul sloven. Cu reușita din această seară, ”Briliantul” a ajuns la cota 3 în 4 meciuri jucate și devine golgheterul Petrolului în acest turneu de pregătire.

Final de meci, Petrolul câștigă cu 2-1 și partida cu NK Maribor, la capătul unui joc în care campioana Sloveniei a dominat prima repriză, dar găzarii și-au revenit în partea secundă și au obținut cel de-al patrulea succes consecutiv din această vară.

 Rezultatele obținute de Petrolul până acum:

Petrolul – Volga Novgorod 5-0;

Petrolul -Dinamo Zagreb 2-0;

Petrolul – Slaven Belupo 2-0;

Petrolul – NK Maribor 2-1;

Golaveraj: 11 – 1

Pentru găzari urmează vineri ultima partidă de verificare din Slovenia, în compania celor de la Partizan Belgrad.

Lasa un comentariu