Share Button

La conferinta de presã dinaintea meciului de duminicã, antrenorul petrolist a anuntat cã fanii vor avea o surprizã atunci când vor vedea primul unsprezece.cosmin contra „Nu mã intereseazã viata privatã a jucãtorilor, decât atunci când au derapaje care ne afecteazã munca. Veti vedea cã duminicã un jucãtor care nu s-a antrenat asa cum trebuie si nu a dat randament va sta în tribunã” – au fost cuvintele lui Cosmin Contra, care le-a transmis astfel un avertisment jucãtorilor. Despre cine este vorba, vom afla cu putin timp înainte de startul meciului, cu sigurantã însã cã este un jucãtor care a evoluat în ultima perioadã, din moment ce antrenorul s-a referit si la randamentul din teren.
Intuitia îmi spune cã este vorba despre Pablo de Lucas, dar vom vedea dacã am avut dreptate la ora meciului. Cert este cã mesajul antrenorului se poate dovedi unul decisiv, în încercarea de a-si responsabiliza jucãtorii prin puterea exemplului înaintea unui joc crucial.

Contra stie cum poate fi învinsã Steaua, iar cel mai bun exemplu a fost acel 2-2 din returul sezonului trecut, în care actuala campioanã a înscris din douã penalty-uri (unul acordat total eronat, la o fazã precedatã de un fault în atac asupra lui Geraldo Alves). Agresivitate, presiune, multã determinare si concentrare – este ce le-a cerut galben-albastrilor înaintea meciului care se poate dovedi decisiv în lupta pentru titlu. În ceea ce priveste tactica, asa cum era de asteptat, nu vor fi mari surprize. Asezarea si ideea de joc a Petrolului va fi aceeasi, doar primul 11 rãmâne de intuit, iar aici nici Guritã nu este încã 100% hotãrât.

Una dintre dilemele dinaintea acestui meci este legatã de posibila titularizare a lui Younes Hamza. Chiar dacã atacantul nu este încã la potentialul maxim din punct de vedere fizic, Contra a anuntat cã va lua o decizie în privinta folosirii lui din primul minut chiar în ziua jocului. Dacã nu vor apãrea surprize de ultim moment, primii 11 care vor încerca sã învingã Steaua în campionat dupã 14 ani sunt urmãtorii: Pecanha – Alcenat, Benga, Geraldo, Guilherme – Hoban, Romario (Mustivar) – Boudjemaa, Albin, Teixeira – Hamza (Dore).

Cosmin Contra crede cã Steaua este favorita întâlnirii, sau a încercat sã transmitã acest mesaj ca parte a rãzboiului psihologic dinaintea meciului si pentru a-si monta si mai mult jucãtorii. Fãrã Georgievski si Gardos – ambii suspendati – 11-le probabil al gazdelor va fi urmãtorul: Tãtãrusanu – Prepelitã, Szukala, Gardos, Latovlevici – Stanciu, Bourceanu – Chipciu, Iancu, Tãnase Piovaccari. Am urmãrit asearã toate rezumatele meciurilor jucate de stelisti în actualul sezon din Liga 1. 1398107_689134464452667_317508498_oDincolo de greselile de arbitraj care le-au adus în cont cel putin sapte puncte, am remarcat cã mai mult de jumãtate dintre ocaziile de gol pe care si le creeazã vin dupã urmãtorul tipar. Mingi lungi trimise de Bourceanu în spatele liniei de apãrare adverse, acolo unde mijlocasii de bandã sau chiar Latovlevici (pe partea stângã) obisnuiesc sã „taie” spre interior pentru a fi gãsiti în pozitii favorabile. Cheia meciului va fi blocarea cãpitanului stelist, care poate fi reusitã doar prin presing sustinut si tamponarea sa încã din momentul în care primeste mingea.

Cred cã Petrolul va pleca cu toate punctele din Ghencea doar dacã va reusi sã fie echipa activã, pozitivã din meci, asa cum a reusit în acel 2-2 de care amintea Cosmin Contra. Dacã se va întâmpla asta, atunci duminicã ne vom bucura de o victorie mare, venitã dupã 14 ani de asteptare. Ultimele succese ale gãzarilor în campionat au fost acele 5-1 si 4-1 de poveste din 1999, chiar dacã în Cupã galben-albastrii au mai reusit sã elimine Steaua de douã ori. Dupã meciul de duminicã, lupii vor rãmâne încã o noapte în cantonament, semn cã micile derapaje disciplinare ale unora dintre jucãtori nu l-au lãsat indiferent pe antrenorul în vârstã de 37 de ani.

Rãzvan Panaitescu scrie pe www.galbenalbastrii.ro 

AICI  puteti citi un mini-interviu cu Hamza Younes, ajuns la 30 de goluri înscrise în Liga 1.

Foto:monitorulcj.ro

 

 

Lasa un comentariu