Share Button

Petrolul a pierdut confruntarea disputată, pe „Ilie Oană”, cu Astra Giurgiu, una în care elevii lui Sebi Tudor au beneficiat de două lovituri de pedeapsă, însă n-au reuşit să concretizeze nici măcar una dintre ele! Astfel, oaspeţii s-au impus la limită, 1-0, graţie golului marcat de către Dandea (35).

Petrolul şi Astra au oferit un meci nebun pe „Ilie Oană”, poate cel mai spectaculos al campionatuluivarga, fcp, astra, încheiat cu victoria vizitatorilor, cei care au fost ocrotiţi din plin şi de Zeiţa Fortuna, dacă ar fi să ne raportăm la evenimentele petrecute pe teren pe parcursul celor 90 de minute. „Lupii” au beneficiat de primele penaltiuri din acest campionat, însă Varga (37) şi Marinescu (68) n-au reuşit să înscrie de la punctul cu var, iar Petrolul, în ciuda evoluţiei bune, a suferit, astfel, cel dintâi eşec stagional pe teren propriu.

„Găzarii” au început meciul în ofensivă, ocaziile apărând repede la buturile lui Silviu Lung Jr. Portarul oaspeţilor a respins în corner şutul expediat de Marinescu (10), apoi a salvat excelent la „capul” lui Farina (10), francezul irosind, imediat, încă o situaţie imensă, atunci când, rămas singur în careu, n-a reuşit să tragă spre poartă. Treptat, forţa ofensivă a Astrei a început să se vadă, şi, după ce Pecanha (33) a blocat lovitura de cap a lui Geraldo, iar şutul lui Budescu (35) a lovit transversala, Dandea (35) a reuşit să deschidă scorul, trimiţând în plasă, cu capul, de la 7-8 metri, după un corner executat, tot de Budescu, de pe partea stângă.

Doar două minute mai târziu, soarta meciului putea să se schimbe pentru prima dată, centralul Cristi Balaj dictând o lovitură de pedeapsă după un fault comis asupra lui Peteleu. A executat Varga (37), dar Lung Jr. a plonjat în dreapta sa şi a reuşit să pareze, menţinându-şi echipa în avantaj pe tabela de marcaj. Aşa cum a mai făcut-o de încă două ori înainte de pauză, opunându-se salvator la şuturile lui Zoubir (44 şi 45+3).

Tot pe contre s-a jucat şi după reluare, cu ocazii mari şi de o parte, şi de cealaltă. Farina (63) a trimis, cu capul, peste transversală, apoi tot el a fost faultat, în interiorul suprafeţei de pedeapsă, de Junior Morais (68). A bătut penaltiul, de această dată, Marinescu, din nou în dreapta lui Lung, dar mingea a trecut pe lângă bară, iar Petrolul irosea, o dată în plus, şansa să restabilească echilibrul. Sarabanda ratărilor a continuat până la final, Pecanha salvând în faţa lui Enache (72) şi Morais (76), în vreme ce Farina (82) a completat ziua neinspirată a petroliştilor, cu o nouă lovitură de cap ce s-a dus alături de ţintă.

S-a terminat, astfel, 1-0 pentru Astra, rezultat ce ţine în continuare, Petrolul, în subsolul clasamentului. Campionatul se întrerupe, după acest meci, pentru două săptămâni, ploieştenii urmând să joace, în etapa a 10-a, la Tg. Mureş, pe data de 12 septembrie.

FC Petrolul Ploieşti – Astra Giurgiu 0-1 (0-1)
Marcator: Dandea (35).

FC Petrolul: Pecanha – Peteleu (59 Chiriţă), Benga, Tudose, Faug-Porret – Marinescu (cpt) (82 Rusu), Bucşa – Farina, Zoubir, Varga (79 Nepomuceno) – Lemnaru. Antrenor: Eusebiu Tudor.

Astra: Lung Jr. – Pedro Miguel, Găman, Geraldo, Morais – Dandea, Boldrin – Enache (77 Ioniţă), Budescu (cpt), de Amorim (85 Roşu) – Alibec. Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Tudose/Pedro Miguel, Găman, Morais.

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Alexandru Cerei (Cluj).

Arbitru de rezervă: Marian Balaci (Tr. Severin).

Observatori: Marin Petrache (Giurgiu) şi Ionel Popa (Iaşi).

Sursa:fcpetrolul.ro

Foto: www.sportpictures.eu

Lasa un comentariu