Share Button

Victoria la scor de neprezentare împotriva ultimei clasate, Corona Braşov, a încheiat un tur de campionat perfect pentru Petrolul. 34 de puncte în 17 etape, cu şapte mai multe decât aveau galben-albaştrii în acelaşi moment din sezonul trecut. URaCnsBPentru prima oară în istoria modernă a clubului, Petrolul este creditată cu şanse reale la titlu, iar prima jumătate a sezonului a confirmat că rezultatele excelente obţinute în 2012-2013 nu au fost o întâmplare. În condiţiile date, de la primul la ultimul jucător, de la Cosmin Contra la fiecare membru al staff-ului tehnic, cu toţii merită o despărţire cu aplauze duminică, la ultimul meci acasă din 2013.
Dore a prins o seară neagră sâmbătă, atunci când a ratat într-o repriză patru ocazii uriaşe de a înscrie. Însă, chiar şi aşa, nu o să îi înţeleg niciodată pe cei, puţini la număr într-adevăr, se grăbesc să îşi admonesteze verbal jucătorii. Ca să îşi ferească jucătorii de presiunea tribunelor, un antrenor italian obişnuia să le spună că, indiferent de rezultat, suporterii îi vor aplauda la final cât timp vor da totul în teren. Dore ale limitele sale, care îl fac să fie departe de nivelul lui Bokila sau Hamza Younes. Lipsa de viteză este principalul handicap al unui atacant care s-a dovedit de multe ori util şi se poate dovedi util în continuare. Murmurul de dezaprobare care vine din tribună poate frâna un jucător mai mult decât cel mai vicios tackling al unui adversar. O greşeală, două, trei…apoi blocajul psihic se poate instala la fiecare fază care urmează. Dore are 24 de ani şi ne poate dovedi tuturor că are mult mai multe de oferit. Să îţi fluieri sau să înjuri un jucător care îţi reprezintă echipa este nu doar neproductiv ci şi lipsit de fair-play. Cei mai mulţi dintre petroliştii de pe stadion înţeleg asta, dovadă şi reacţia celor din sectorul 206 după cea mai mare ratare a congolezului din meciul cu Corona Braşov (moment în care un cor de fani i-au strigat numele uriaşului de 1.94cm). O seară neagră poate prinde  orice jucător. Pe cei care s-au grăbit să îl fluiere pe Dore, i-aş întreba..ce o să facă atunci când toată echipa va face un meci slab acasă? O să se comporte ca cei pe care îi dispreţuim?
Fără golurile lui Dore, cinci în 14 meciuri din Liga 1, Petrolul ar fi pierdut acasă cu Pandurii, nu ar fi câştigat la Botoşani şi cu CFR Cluj şi ar fi fost învinsă la Vaslui. Nu ştiu dacă e mult, sau e puţin..ştiu doar că Petrolul traversează cel mai bun moment pe care mi-l aduc aminte, iar pentru asta toţi merită aplauze. Chiar şi Ferebory Dore!

Răzvan Panaitescu scrie şi pe www.galbenalbastrii.ro 

AICI puteţi găsi cronica ultimului meci disputat de Petrolul în turul de campionat al Ligii 1.

Foto:ziaruldesport.ro

Un raspuns pt “Aplauze (şi) pentru Dore!”

  1. al3cs_heroes10@yahoo.com' Krieb says:

    Eu nu critic si nu injur pe jucatorii ai Petrolului …. Cand vad ca cineva prinde o zi neagra , eu zic asa” hai ba “nume” , ca poti mai mult” … si l-am aplaudat si l-am strigat ” Dore” , ” Dore” … si ma bucuram mult daca dadea gol Dore , exact inainte sa fie schimbat … m-am enervat ca mingea nu a ajuns la Dore … eram un pic indivios pe Boudjemaa ca a dat gol in loc de Dore , dar nu conteaza , conteaza sa castigam mai multe meciuri si sa jucam un fotbal adevarat si frumos , asa cum joaca Petrolul in acest sezon ! Si , inca ceva , eu nu vreau sa vina Mutu la Petrolul , stiu ca voi vreti , dar Mutu a imbratanit , nu mai este asa de bun , vine cu salariu cel mai mare din vestiar , o sa strice atmosfera … Nu are rost sa vina Mutu … Mai bine sa cautam un atacant ieftin , tanar , inteligent , rapid si mai bun !

Lasa un comentariu